Eveniment-Social

Festival de stiinta, tehnologie, engineering si matematica la Universitatea Tehnica Iasi

Publicat: 25 mai 2016
1
Luni, 23 mai, in aula Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI), a avut loc Gala STEM Fest, festivitatea oficiala de deschidere a proiectului cu acelasi nume, initiat de catre Consiliul Judetean al Elevilor Iasi, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Fundatia Comunitara. Celor 120 de elevi participanti le-au fost adresate mesaje de sustinere si promovare a educatiei STEM (stiinta, tehnologie, engineering si matematica) de catre Prorectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin si Inspectorul pentru activitati extrascolare, prof. Alla Apopei.
Initiativa Consiliului Judetean al Elevilor Iasi de a stimula interesul liceenilor ieseni pentru imbratisarea unei cariere care sa valorifice domeniile STEM a fost apreciata si de catre coordonatorul C.J.E., prof. Elena Barbieru si de catre prof. Gabriela Vrabie, formator pentru public speaking in cadrul proiectului. Cezar-Dumitru Rosu, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Iasi si coordonatorul proiectului, a concentrat in discursul sau toate aspectele relevante ale proiectului si importanta studierii de catre elevi a stiintelor, pentru progresul si evolutia societatii umane. Gala a continuat prin oferirea de premii, diplome si carti unui numar de 25 de elevi ieseni, cu rezultate deosebite la nivel national si international in domeniile stiintelor exacte – un gest de apreciere fata de pasiunea lor.
Proiectul STEM Fest este un festival derulat in saptamana 23 – 26 mai 2016, consacrat educatiei STEM, prin care se urmareste apropierea elevilor ieseni de aspectele importante din domeniul cercetarii stiintifice si dezvoltarea comunitatii iesene in urmatorii ani. Acest festival cuprinde, pe langa activitatea de lansare si work-shop-uri motivationale pentru promovarea STEM, care vor fi sustinute in patru licee iesene, de catre public speakeri, formati din randul elevilor Consiliului Judetean al Elevilor. Primul workshop a avut loc ieri la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, astazi va avea loc o intalnire la Colegiul Economic de Turism „Virgil Madgearu”, maine la Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari, iar ultimul pe 27 mai, la Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii.
Comentarii
  • Pot spune ca tehnologia e din ce in ce mai performanta. Ma uitam si la produsele de pe Rfidshop.ro Au acolo sisteme de control, frate, deci ajuta maxim!

Adauga un comentariu