Eveniment-Social

Festival important organizat la Teatrul Luceafarul Iasi

Publicat: 14 ian. 2015
1
In perioada 25-26 martie 2015, la Teatrul Luceafarul Iasi are loc a IX-a editie a festivalului „Hai la teatru!„, concurs al trupelor din scolile si liceele judetului. Evenimentul are loc in contextul unor importante sarbatori internationale ale artei teatrale, anume Ziua mondiala a marionetei, Ziua teatrului de animatie, Ziua mondiala a teatrului. Manifestarea va avea trei sectiuni, anume clasele I – IV, clasele V – VIII si clasele IX – XII. 
Pentru inscriere, trupele interesate trebuie sa depuna la secretariatul teatrului sau sa expedieze prin posta (str. Grigore Ureche nr. 5, Iasi), pina la data de 25 februarie, o inregistrare video a spectacolului propus (CD sau DVD) insotita de o prezentare a formatiei (nume, activitate, componenta, profesor coordonator, participari la manifestari similare, palmares). Materialele vor fi insotite de precizarea „Pentru Festivalul Hai la teatru!”.
Selectia va fi facuta de organizatori, iar ansamblurile selectionate vor fi instiintate pina cel tirziu la data de 4 martie. Este acceptata o singura propunere din partea fiecarei trupe, alta decit cele care au fost prezentate la editiile precedente. Durata reprezentatiei trebuie sa fie de cel putin 15 minute si de cel mult o ora. Se pot inscrie la preselectie spectacole in limba romana, dar si in limbi straine. Festivalul iesean este una dintre primele manifestari de gen din tara, care a stimulat dezvoltarea unei forme importante de educare a copiilor si tinerilor, teatrul scolar. In medie, la fiecare editie au participat aproximativ 55 de trupe, din mediul rural si urban, din institutii de invatamint cu diverse profiluri, in total in jur de 650 de elevi artisti. 
Adauga un comentariu