Eveniment-Social

Festival Național Folcloric Studențesc la USV Iași

Publicat: 25 nov. 2021
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează sâmbătă, pe 27 noiembrie, ora 11:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea de a patra ediție a Festivalului Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează sâmbătă, pe 27 noiembrie, ora 11:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea de a patra ediție a Festivalului Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”.

Festivalul reunește ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale țării precum Moldova, Bucovina și Muntenia. Spectacolul va fi susținut de: Ansamblul Studențesc MUGURELUL (USV Iași), Ansamblul Studențesc BUCUR (USAMV București), Ansamblul Studențesc TRADIȚII (USAMV Cluj-Napoca), Ansamblul Folcloric ”Doina Carpaților” al Casei de Cultură a Studenților din Iași, Ansamblul Folcloric TREI GENERATII al Comunei Heleşteni și Ansamblul Folcloric MOLDOVENII DIN CETATE al Comunei Moșna.

Moldova se mândrește cu o bogăție de tradiții populare, pe care Universitatea noastră dorește să le mențină în atenția tinerilor și nu numai, cu ajutorul studenților iubitori de folclor. Perioada studenției poate fi petrecută prin activități menite să dezvolte latura artistică,  socială, dar și educativă. Felicitări tuturor generațiilor, care mai bine de cinci decenii, s-au implicat în acțiunile derulate de Ansamblul Folcloric Studenţesc Mugurelul> al USV Iaşi!”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.

Festivalului Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului” este organizat de USV Iași în parteneriat cu Universitățile de care aparțin Ansamblurile participante.

Ansamblul „Mugurelul” a fost înființat în anul 1970 sub forma unei formații de dansuri, care s-a transformat într-un ansamblu folcloric, participând la numeroase turnee în țară și în străinătate. În prezent, grupul are în componență 90 de membri și este cel mai mare ansamblu de amatori din țară, format din foști dansatori împreună cu urmașii lor, copii, nepoți și studenți.

 

 

Adauga un comentariu