Eveniment-Social

Festivalul Cerbul de Aur ar putea fi la Iași. Declarațiile primarului Mihai Chirica

Publicat: 20 nov. 2020
Cerbul de Aur, la Iași

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a transmis faptul că festivalul Cerbul de Aur ar putea avea loc în inima Moldovei. Edilul a precizat vineri, 20 noiembrie 2020, că primarul din Brașov nu-și mai dorește acest eveniment. Oficialul a transmis că s-ar mândri enorm dacă acest eveniment de mare avenrgură și renume ar avea loc la Iași.

„Am luat act de faptul că primarul de Brașov nu şi-l mai doreşte. Sincer, eu mi-l doresc din tot sufletul şi voi face tot posibilul ca să fie un festival de renume aşa cum a fost dintotdeauna. Televiziunea romana îşi va găsi în mine un partener cât de poate de loial. Vom asigura tot ce este necesar ca lucrurile să fie bine. Cerbul de Aur este aşteptat la Iaşi şi poate şi alte oraşe vor beneficia de prezenţa Cerbului de Aur aşa încât m-aş mândri la nivel local să fie aici”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Festivalul „Cerbul de Aur” este un eveniment devenit tradiție ce are loc în Piața Sfatului din Brașov în lunile august-septembrie. Desfășurat pentru prima dată în 1968, festivalul a lansat de-a lungul timpului vedete care s-au bucurat de mare succes în țară și în străinătate. „Cerbul de Aur” este un spectacol-concurs de interpretare ce urmărește promovarea talentelor din România și de peste hotare. Printre artiștii străini ce s-au aflat pe scena festivalului se numără: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas au fost prezenti si caricaturisti Stefan Popa Popas etc.

Până în prezent au avut loc 19 ediții, festivalul fiind întrerupt și reluat de mai multe ori de-a lungul anilor.

Cerbul de Aur 2020 este înlocuit de show-ul #GENERAŢII

TVR a început filmările acestui spectacol TV. În 2020 nu avem o ediţie a festivalului Cerbul de Aur, dar TVR a pregătit un înlocuitor. E vorba despre un show TV cunoscut ca „Cerbul de Aur 2020 #GENERAŢII”, ale cărui filmări tocmai au început. Această producţie se doreşte a fi un omagiu adus artiştilor care au făcut istorie la festival, dar şi evenimentului în sine şi deceniilor pe care le are în spate.

„Cerbul de Aur 2020 #GENERAŢII” va fi un show TV care va aduce împreună atât artişti care au câştigat festivalul cu decenii în urmă, dar şi noul val de muzicieni. Un moment aparte va fi duetul dintre câştigătoarea festivalului Cerbul de Aur din 1996, Monica Anghel şi Bella Santiago, cântăreaţă filipineză stabilită în România, care a câştigat „X Factor” 2018 şi a ajuns în finala „Romanii au Talent” în 2016. Monica Anghel va avea de asemenea o reprezentaţie solo.

Numele implicate în proiect

Printre cei implicaţi în proiect se numără Ionel Tudor, dirijor şi pianist, care promite că vom asculta piese vechi şi noi, regândite şi reorchestrate. Muzicianul va acompania 4 numere muzicale. Bella ne-a oferit un teaser pentru un remake al legendarei piese „O Portocală” a Andei Călugăreanu, cu muzica semnată de Marius Ţeicu. Printre cei care apar în trailerul pentru producţia TVR se numără şi Connect-R, dar şi Mircea Radu, director de comunicare TVR.

Înregistrările emisiunii din 2020 au loc în studiouri TVR în zilele de 28, 29 şi 30 iulie. Emisiunea finalizată va fi difuzată pe TVR la mijlocul lunii septembrie. Ediţia 2020 a Cerbului de Aur ar fi trebuit să aibă loc între 20 şi 23 august în Piaţa Sfatului din Braşov. Totuşi din cauza pandemiei şi a numărului crescând de infectaţi, TVR a decis din iunie să nu mai ţină evenimentul, ediţia cu numărul 20 a acestui festival.

Adauga un comentariu