Info Turism

Festivalul de film Cinemascop aduce sase proiectii in aer liber, in statiunea Eforie Sud

Publicat: 25 iul. 2018
9

Festivalul Cinemascop va aduce sase proiectii de film pe ecranul Gradinii de vara din statiunea Eforie Sud, eveniment ce se va desfasura in perioada 1 – 5 august, au informat, marti, organizatorii.

"Primele 5 zile ale lunii august vor aduce un aer de sarbatoare, odata cu filmele ce vor fi proiectate, activitatile pentru copii si – nu uitati – cele 200 de beri pregatite pentru primii spectatori ce vor veni la Cinemascop. Intrarea la festival este libera, incepand cu ora 17,00, cand cei mici sunt bineveniti la ateliere de pictura, desen si modelaj, iar inainte de inceperea proiectiilor spectatorii primesc o bere din partea casei. Filmele vor incepe de la ora 21,00, mai putin vineri, cand programul include doua lungmetraje, primul de la ora 20,30, iar cel de-al doilea de la ora 22,30", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Centrul Ceh Bucuresti.

Miercuri, prima zi de festival aduce filmul italian "Ever Been to The Moon?" (r. Paolo Genovese, 2015), o comedie romantica despre o jurnalista de moda celebra care mosteneste o ferma in sudul Italiei. Desi aceasta calatoreste acolo pentru a o vinde, lucrurile nu merg conform planului.

Ziua de joi vine cu un film romanesc – "Acasa la tata" (r. Andrei Cohn, 2015). O drama-comedie care are in distributie actori precum Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu si Ioana Flora. Il vom urmari pe Robert, un poet si jurnalist cunoscut, stabilit in Bucuresti, care se intoarce in orasul natal, iar pe o durata de 24 de ore el este nevoit sa isi confrunte trecutul, intr-un efort teribil de a-si renegocia prezentul.

Vineri vor putea fi vazute doua filme. Primul, de la ora 20,30, este "As we Were Dreaming" (r. Andreas Dresen, 2015), a carui actiune se petrece dupa caderea zidului Berlinului, cand o gasca de patru baieti – Dani, Rico, Mark si Paul – se indragostesc de muzica techno si incep sa experimenteze o gramada de lucruri noi si totodata, ilegale. De la ora 22,30 – "Heavenly Shift" (Mark Bodzsar, 2013), un film maghiar ce urmareste o echipa de paramedici care se confrunta cu dilema de a "ajuta oamenii sa moara" pentru bani, serviciul de ambulanta aflandu-se intr-o stransa legatura cu un antreprenor de pompe funebre.

Sambata, regizorul Andrei Cretulescu va veni la Cinemascop odata cu filmul sau de lungumetraj de debut, "Charleston". Comedia neagra care il are pe Serban Pavlu in rol principal, impreuna cu Radu Iacoban, spune povestea a doi barbati si a femeii pe care amandoi au iubit-o si pierdut-o.

Festivalul se va incheia cu filmul "In the Fade" (r. Fatih Akin, 2017), o proiectie speciala din partea Festivalului Filmului European. Acesta este castigator al Globului de Aur pentru cel mai bun film strain, iar cea care joaca rolul principal, Diane Kruger, a luat premiul la Cannes pentru cea mai buna actrita. Drama spune povestea Katjei, care cauta dreptatea in urma pierderii sotului si copilului ei.

Organizatorii Cinemascop sunt Centrul Ceh Bucuresti, EUNIC Romania, cu sprijinul RADEF Romania Film si Primaria Municipiului Eforie. 

Adauga un comentariu