Eveniment-Social

Festivalul International al Educatiei consuma minim 1,5 milioane de lei

Publicat: 28 mai 2014

@ Primaria a cerut finantare de la Guvern pentru Gala Operelor Romane

Editia a doua a acestui festival este programata in intervalul 20-29 iunie, pe durata celor zece zile Iasul urmand sa devina o adevarata capitala a culturii si educatiei. Primaria, organizatorul celei de-a doua editii a FIE, a alocat evenimentului un buget de 1,5 milioane de lei. „Anul acesta am accentuat dimensiunea regionala, nationala si de ce nu internationala a FIE. In acest sens avem programate actiuni fie la Bucuresti, la Bookfest, la Chisinau, la Cernauti si la Bruxelles, FIE devenind o marca a Iasului in Europa”, a opinat Gheorghe Nichita, primarul Iasului.

Promotorul la Bookfest al FIE si al proiectuluI Iasi Capitala Culturala ar urma sa fie Ion Caramitru, presedintele de onoare al FIE. In timpul FIE, activitatile vor avea loc in principal pe axa Copou – Stefan cel Mare – Palatul Culturii. Deschiderea oficiala programata pe 20 iunie, cu Gala Excelentei in Educatie, va fi urmata pe 21 iunie de Marsul Absolventilor, incheiat cu un concert extraordinar al solistului de la Jetro Tull, la Palatul Culturii.

Pe 22 iunie va avea loc Gala Operelor Nationale, oficialii municipalitatii subliniind meritele echipei managerului Beatrice Rancea in promovarea acestui evenimet aflat la a doua editie. Piesele de teatru ale trupelor din Sibiu si Iasi, jucate la Teatrul National, vor fi completate pe durata FIE de proiectii de opera si film pe pietonalul din zona centrala. Pe 26 iunie Opera va organiza un concert in aer liber, urmand a fi interpretat in premiera la Iasi Bolero-ul de Maurice Ravel. La finele saptamanii, vineri 26 iunie, un concert Eugen Doga va fi transmis in direct si la Cernauti, sambata fiind programat un spectacol care imbina muzica de orchestra si spectacolul vizual. Filarmonica Iasi si cea din Chisinau vor sustine un concert in incheiarea FIE. Trebuie scos in evidenta si festivalul de carte ce va fi organizat in aer liber, in parcurile din Copou.

Vom avea la Iasi un adevarat Eurovision pentru ca vom aduce pe scena trei castigatori, si vorbim aici de Alexander Rybac din Norvegia, Ruslana din Ucraina, Paula Seling si Ovi din Romania. Incercam sa vedem daca nu putem, chiar incepand din acest an, sa aducem castigatorii Eurovisionului la Iasi”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.loading...

Comentarii
  • ……am descoperit importanta ziarelor; acum,in plina perioada „online” nu gasesti nimic pe site’urile de specialitate (responsabilii cu organizarea evenimentelor sunt prea ocupati de interesul propriu in detrimentul organizarii site’urilor propriilor institutii)

Adauga un comentariu