Scena artistica din Romania

Festivalul International de Teatru pentru Tineret „Gr. Vasiliu Birlic”, timp de o saptamana la Falticeni

Publicat: 21 aug. 2017

Cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Tineret „Gr. Vasiliu Birlic”, incepe de luni la Falticeni, unde vor fi sase zile de sarbatoare in memoria lui Birlic, cu zeci de personalitati invitate.

Astfel, in perioada 21-27 august, peste 30 de nume importante ale culturii din Romania, Republica Moldova si Ucraina vor participa la evenimentele organizate in inima Falticeniului, acasa la cel care a fost marele actor Grigore Vasiliu Birlic, au informat organizatorii intr-un comunicat remis marti AGERPRES.

Printre invitatii de onoare care vor veni anul acesta la Falticeni se numara Draga Olteanu-Matei, Adela Marculescu, Magda Catone, Claudiu Bleont, Parintele Constantin Necula, Bogdan Stanoevici, Dan Tudor, Ileana Popovici, Dragos Huluba, Violeta Huluba, Carmen Olaru, Ion Moldovan si Vlad Radescu. Intrarea la festival este libera.

Vezi si Spectacole de teatru, concerte si expozitii la Festivalul „Bucurestii lui Caragiale”, editia a VI-a

In concurs sunt inscrise zece trupe de teatru din Republica Moldova, Ramnicu Sarat, Piatra Neamt, Osica de Sus, Galati, Pascani, Focsani, Iasi si Sebes. Printre acestea se numara Teatrul — Studio ‘InVers’ — Chisinau (Basarabia), Trupa ‘Gong cARTe’ — Ramnicu Sarat, Trupa ‘Teen Act’ — Piatra Neamt, Trupa ‘Inspira(r)t’ — Osica de Sus si Trupa ‘Katharsis’ — Galati. Juriul festivalului este format din: Ileana Popovici, Vlad Radescu, Lorette Enache, Gheorghe Balint si Radmila Popovici.

Vezi si “Dl. Goe si ai lui” la Edenland

Din program mai fac parte: concursul pentru trupele de teatru din tara, spectacolele invitate din teatrele si institutiile de cultura din tara si strainatate, cinemateca de noapte, lansari si prezentari de carte, expozitii, recitaluri artistice si o excursie culturala.

La Festivalul de la Falticeni va avea loc si o Expozitie Fotografica AGERPRES. In acest an, AGERPRES va intampina publicul si invitatii cu o expozitie speciala, care face parte din proiectul amplu „Descopera Arhiva Fotografica AGERPRES”.

AGERPRES detine o vasta arhiva de fotografii, ce cuprinde milioane de imagini realizate din anul 1927 pana astazi. Atat arhiva de fotografie, cat si cea de stiri functioneaza in cadrul redactiei Documentare-Arhiva, cu rolul de a pune in valoare acest patrimoniu de stire scrisa si de imagine. Expozitia fotografica din cadrul Festivalului de Teatru „Gr.V. Birlic” va putea fi vizitata pe toata durata desfasurarii evenimentului, in incinta Casei de Cultura din Falticeni.

Agentia Nationala de Presa AGERPRES este pentru al doilea an consecutiv partener media principal al evenimentului de la Falticeni. Festivalul de Teatru „Gr. Vasiliu Birlic” va fi on air cu Viva FM.loading...

Adauga un comentariu