Eveniment-Social

Festivalul Sanatatii si eveniment interetnic, in acest weekend, la Palas – FOTO

Publicat: 15 oct. 2014
1
Palas Mall da startul unui nou sfarsit de saptamana cu evenimente deosebite. Targ de solutii si remedii medicale, campanie de donare de sange, festival interetnic, eveniment caritabil, jocuri de societate si teatru de papusi sunt propunerile pentru urmatoarele zile petrecute in ansamblul din inima orasului. De joi pana duminica, 16 – 19 octombrie 2014, cele mai noi solutii, tehnologii si servicii medicale va sunt prezentate la Festivalul Sanatatii. Evenimentul este gazduit in Atriumul Palas Mall, oferindu-le vizitatorilor de toate varstele oportunitatea de a primi sfaturi de la profesionisti in domeniu si informatii utile pentru o viata sanatoasa si frumoasa. Cabinete medicale, specializate in stomatologie, dermatologie, optica si ecografie, dar si clinici, sali de sport, fitness si spa, nutritionisti, specialisti in homeopatie, acupunctura, apiterapie si kinetoterapie isi prezinta serviciile, spre incantarea celor care pun pret pe sanatatea lor. Iesenii care isi doresc un tratament cat mai natural vor gasi suport din partea furnizorilor de produse naturiste si suplimente nutritive, precum si produse cosmetice si de intretinere corporala care pun in valoare beneficiile plantelor.
Joi si vineri, in intervalul orar 10.00 – 14.30, iesenii dornici sa isi ajute semenii sunt asteptati in Palas Mall, acolo unde se desfasoara campania „Doneaza Sange! Salveaza Vieti!”. O echipa a Centrului de Transfuzie Sanguina Ia?i va fi prezenta la Punctul de Prim Ajutor Arcadia, la parterul galeriei Palas Mall. Pot oferi ajutor persoanele care au varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, cu greutate minima de 60 kg la femei si 58 kg la barbati, care nu sunt diagnosticati cu afectiuni. Donarea de sange previne aparitia bolilor cardiovasculare, iar gestul umanitar poate face diferenta pentru persoanele cu probleme de sanatate. Pe 17 octombrie, de la ora 18.00, pasionatii jocurilor de societate isi dau intalnire in piateta Intersport. Evenimentul este organizat de organizatia BEST (Board of European Students of Technology) Iasi, fiind dedicat studentilor care vor sa isi demonstreze abilitatile de buni strategi.
Vineri, la ora 18.00, parcul Palas va fi luminat de „Un milion de stele”. Proiectul este o initiativa a organizatiei Caritas, fiind cel mai amplu gest de caritate din Romania, organizat in 45 de localitati. Actiunea, ajunsa la cea de-a sasea editie nationala, este dedicata familiilor sarace, copiilor cu nevoi speciale si seniorilor. Gestul de solidaritate presupune aprinderea unor candele ce semnifica recunostinta si strangerea de fonduri pentru persoanele nevoiase. Tot vineri, de la ora 19.00, in piateta centrala a parcului Palas, iesenii si nu numai vor putea admira un spectacol multicultural aparte. Ansambluri ale minoritatilor din Romania isi vor prezenta traditiile prin muzica si dans, oferind o incursiune prin frumusetea culturilor lor. Parada porturilor populare, activitati interactive, spectacole de dans si muzica traditionala sunt surprizele oferite de formatiile de etnici greci, germani, maghiari, polonezi, rusi-lipoveni, rromi, sarbi, tatari, ucraineni si italieni. Evenimentul este organizat de Asociatia Italienilor din Romania si face parte din Festivalul Interetnic „Confluente 2014”. Duminica este ziua cu teatru de papusi pentru prichindei. Copiii vor avea parte de o noua intalnire cu marionetele, de la orele 11.00 si 17.00, in zona Intersport.
Adauga un comentariu