Local

Fetiță de 5 ani, accidentată mortal. Cercetarea penală, în curs de 7 luni

Publicat: 06 dec. 2019

Fetița cea mică a familiei Velehorschi ar fi trebuit să-și lustruiască ghetuțele și să-l aștepte cuminte pe Moș Nicolae. Împreună cu frații săi ar fi pândit pe la uși sosirea bătrânelului cu barbă albă. Anul acesta, însă, copiii familiei Velehorschi nu s-au putut bucura pe deplin de cadourile primite. Georgiana n-a mai fost pe lista Moșului, nici măcar pe cea a micuților obraznici ce primesc deja celebra nuielușă. Georgiana a plecat de lângă frați și părinți în primăvară, după ce un șofer neatent a pierdut controlul volanului și a izbit-o în plin pe fetița de numai cinci ani, care mergea pe bicicletă în apropierea părții carosabile. 

Momentul tragediei a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate pe strada Oborului din Gura Humorului, la doar câțiva metri distanță de Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”. Din nefericire fetița de numai 5 ani a murit în drum spre spital, iar șoferul s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cazul se află în lucru, de mai bine de jumătate de an, la Poliția Orașului Gura Humorului, în faza de urmărire penală. Societatea de avocatură JGV și Asociații, cea care reprezintă în instanță interesele familiei Velehorschi, a depus eforturi susținute pentru urgentarea cercetărilor.

Dosarul penal se află acum în faza întocmirii Raportului de expertiză Criminalistică și sperăm ca până la finalul anului să se stabilească, de către expertul numit în cauză, condițiile producerii accidentului rutier. Odată cu finalizarea raportului de expertiză tehnică ne vom apropia de finalul urmăririi penale, astfel încat familia îndurerată va vedea în scurt timp și o condamnare a inculpatului pentru faptele săvârșite de către acesta. Explică avocatul JGV și Asociații, Mihaela Reznic. 

În urma tragediei au rămas suferind părinții, frații și bunicii. Viața lor s-a schimbat pentru totdeauna în luna mai a acestui an.

Viața noastră a luat o cu totul altă turnură după accident. Copiii își amintesc în fiecare zi de surioara lor, era veselia casei. Ne este greu în fiecare zi, dar mai ales acum de sărbători. Nimeni și nimic nu îmi mai aduce copilul înapoi! Era fericirea noastră! Este reacția îndurerată a mamei, Silvia Velehorschi, la șapte luni de la tragedie. 

 loading...

Comentarii
Adauga un comentariu