Local

Fiat Scudo confiscat la Siret – FOTO

Publicat: 23 sept. 2011

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Siret au confiscat in ultimele doua zile 1.729 de pachete de tigari si un Fiat Scudo. Cei trei soferi asupra carora au fost descoperite ascunse tigarile au fost sanctionati cu amenzi în cuantum de 20.000 de lei. „La primele ore ale zilei de 22 septembrie s-a prezentat pentru control la Biroul Vamal de Frontiera Siret un autoturism marca Fiat Scudo, înmatriculat în Ucraina, la volanul caruia se afla un cetatean ucrainean. În urma controlului amanuntit, inspectorii vamali au descoperit 700 pachete de tigari marca Winston, ascunse în locasuri special amenajate prin modificarea interiorului bordului. Autoritatea vamala a procedat la retinerea în vederea confiscarii a întregii cantitati de tigari si a autoturismului, deoarece avea locasuri special amenajate pentru introducerea frauduloasa pe teritoriul României a tigarilor de contrabanda”, a declarat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi. Soferul a fost sanctionat cu amenda în valoare de 10.000 de lei.

Tot pe 22 septembrie, inspectorii vamali au descoperit în bagajele unui cetatean ucrainean 189 de pachete de tigari ascunse în cutii de detergent, în cutii de taietei si în borcane de sticla capsate.

Pe seara, la acelasi birou vamal s-a prezentat pentru control un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetatean român. La controlul amanuntit au fost descoperite 840 de pachete de tigari marca Viceroy, în anvelopele rotilor. Cei doi soferi au primit amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, iar amenzile au fost achitate pe loc.

Adauga un comentariu