Retete cu carne

Ficatei si pipote cu sos de lapte, la cuptor

Publicat: 25 ian. 2012

Ingrediente:

1 kg pipote si ficatei de pasare
160 gr unt
50 gr faina
400 ml lapte
100 gr cascaval sau branza
un praf de sare
condimente
2 galbenusuri

Mod de preparare:

Speli si cureti foarte bine ficateii si ii lasi sa se scurga sau ii stergi cu un servet curat de bucatarie. Treci ficateii prin fainasi ii pui sa se prajeasca in jumatate de cantitate de unt. Dupa ce i-ai scos din tigaie, ii presari cu condimente si ii asezi intr-un vas ce rezista la cuptor. Peste ei torni sosul preparat astfel: Intr-o tigaie, din restul de unt si putina faina faci un rantas deschis la culoare pe care-l stin gi cu lapte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Potriveste sosul cu sare sau delikat. Lasa sosul putin sa se racoreasca si apoi il amesteci cu galbenusurile. Toarna sosul peste ficatei, presara cascavalul/branza rasa si da la cuptor pentru 10-15 minute. Serveste cu salata de sfecla sau iaurt.
Reteta Ficatei si pipote cu sos de lapte, la cuptor a fost pregatita de Craita.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit