Eveniment-Social

FIE 2014. Maia Morgenstern si Radu Afrim prezenti la Iasi – FOTO

Publicat: 22 iun. 2014
Festivalul International al Educatiei, eveniment ajuns la cea de-a doua editie, presupune opt zile de festival, saptesprezece spectacole, cinci conferinte, trei lansari de carte, doua workshopuri si peste o suta de participanti din toata tara. Astfel, in perioada 22 – 29 iunie 2014, Iasul devine capitala teatrului independent din Romania. Asociatia Culturala Artes, in parteneriat cu Primaria Iasi, organizeaza Festivalul de Teatru si Arta Performativa PERFORM Iasi 2014, cu participarea celor mai reprezentative trupe de teatru si arte performative independente din Romania, care s-au impus anul trecut.
„To fringe or not to fringe”, aceasta este intrebarea cu care PERFORM isi intampina publicul iesean timp de opt zile, aducand laolalta nume sonore ale teatrului romanesc, de la actori ca Maia Morgenstern, Andreea Bibiri, la regizori consacrati, cum ar fi Radu Afrim, Eugen Jebeleanu, Ioana Paun, coregrafi recunoscuti precum Vava Stefanescu, Andrea Gavriliu, Farid Fairuz si teatrologi prestigiosi: Oltita Cintec, Ionut Sociu, Cristina Rusiecki, Nic Ularu, pana la tineri talentati despre care publicul va mai auzi. 
„Fringe-ul este folosit la marile festivaluri ale lumii de la Edinburgh, la Avignon. Teatrele independente se prezinta in fata unor manageri culturali care cumpara spectacole pentru marile scene ale lumii”, explica Florin Caracala, directorul artistic al Festivalului Perform Iasi 2014.
„Incercam sa deschidem o piata. Festivalul este o expresie libera a teatrului independent, atipic si nonconformist, special si specific, revolutionar si ultra-creativ. In timp, ne dorim sa atragem interesul „greilor lumii” pentru productiile romanesti”, spune si  conf. univ. dr. Octavian Jighirgiu, Directorul Festivalului de Teatru si Arta Performativa PERFORM Iasi 2014. Manifestarea teatrala face parte din Campania de promovare a Iasului pentru candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021 si este organizat in cadrul FIE – Festivalul International al Educatiei Iasi. 
Adauga un comentariu