Magazin

„Fie ca bucuria sa cuprinda lumea!”. RUGACIUNEA rostita de DALAI LAMA in SENAT

Publicat: 07 mart. 2014
1

Dalai Lama a deschis sedinta Senatului american cu rugaciunea sa preferata. Liderul spiritual al Tibetului se afla in Statele Unite, unde s-a intalnit, luna trecuta, cu presedintele Barack Obama, scrie realitatea.net. Vizita lui Dalai Lama pe pamant american nu este privita cu ochi buni de liderii comunisti ai Chinei.

Citeste si: DALAI LAMA despre FACEBOOK, marijuana si alcool

„Intai, ca de obicei.
-Sunt un calugar budist.
-Sa ne rugam lui Budha, dar si la ceilalti zei.
-Acum, in engleza mea stricata, s-ar putea sa nu fie pronuntia corecta, cel putin nu in engleza americana.
-Cu gandurile noastre construim lumea. Mintea precede faptele. Vorbeste si actioneaza cu mintea pura! Iar fericirea te va urma, ca umbra care nu te paraseste niciodata. Fie ca bucuria sa cuprinda lumea!”, a spus DALAI LAMA.

Dalai Lama a rostit rugaciunea traditionala la deschiderea sedintei Senatului american, inaintea intalnirilor cu membri ai executivului de la Washington programate pentru vizita in SUA. Prezenta sa in capitala americana nu e pe placul Chinei, care l-a exilat pe Dalai Lama din Tibet, in 1959.

Citeste si: Dalai Lama, discurs socant: „Ne vor vizita extraterestri, va fi INFRICOSATOR”

Liderii comunisti il numesc pe Dalai lama un „lup in blana de oaie” si il acuza ca foloseste violenta pentru a obtine independenta Tibetului. Chinezii se refera la auto-incendierile a peste 120 de calugari tibetani, ca forma de protest impotriva Beijingului. Dalai Lama a fost primit acum doua saptamani si de presedintele Barack Obama, in ciuda avertismentelor venite din partea Chinei care vorbea de o eventuala racire a relatiilor cu Washingtonul.

Adauga un comentariu