Diete si regimuri

Fiecare dieta are efecte secundare

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fiecare dieta are efecte secundare
In plus fata de succesul lor relativ scazut promis, acestea se evidentiaza pentru efectele secundare pe care le provoaca.

Fiecare dieta are efecte secundare! Dietele ketogenice, paleolitice si Dukan au fost foarte populare in ultimul deceniu. In plus fata de succesul lor relativ scazut promis, acestea se evidentiaza pentru efectele secundare pe care le provoaca.

Dietele sunt adesea vazute ca o modalitate eficienta de a pierde in greutate si de a ramane sanatos. Unii se concentreaza pe restrictia de calorii, altii pe scaderea carbohidratilor, iar altii pe dimensiunea portiei. Cu toate acestea, in ciuda tuturor optiunilor disponibile, rata obezitatii in tarile occidentale nu scade.

Nu este din lipsa de incercari: conform She Knows, 56,4% dintre americani au spus ca au incercat o dieta in ultimul an. Si, din motive intemeiate, acelasi sondaj releva ca 95% din diete esueaza. Majoritatea persoanelor care le incearca recastiga greutatea pierduta in decurs de unu pana la cinci ani.

Nu numai ca este clar ca dietele nu functioneaza pentru toata lumea, dar este clar ca nu reprezinta o solutie pe termen lung pentru mentinerea unei greutati echilibrate. Dar, in afara de aceasta ineficienta in pierderea in greutate durabila, exista si consecinte negative pentru fiecare dieta.

Fiecare dieta are efecte secundare: dieta ketogenica

Utilizata de secole ca remediu de ultima instanta pentru copiii cu epilepsie, dieta ketogenica se bazeaza pe o dieta saraca in carbohidrati si bogata in grasimi. Va permite sa consumati un numar mic de carbohidrati, astfel incat organismul sa arda grasimea pentru a o transforma in energie. Acest proces este cunoscut sub numele de cetoza.

Concret, inseamna reducerea consumului de fructe, cereale, legume, paste si orez si inlocuirea acestora cu alimente bogate in grasimi si proteine. Cu toate acestea, multi experti avertizeaza impotriva acestui tip de dieta, prea bogata in grasimi. Unii oameni s-au plans de simptome asemanatoare gripei, lipsa de energie, respiratia urat mirositoare si functia mentala redusa.

Dieta paleolitica

In epoca paleolitica, oamenii aveau o dieta radical diferita de a noastra. Dieta paleolitica consta, prin urmare, in eliminarea zaharului rafinat, a produselor lactate, a leguminoaselor si a cerealelor din farfurie, pentru a consuma numai produsele disponibile pe vremea stramosilor nostri. Cercetarile au aratat ca aceasta dieta creste eficienta insulinei si imbunatateste controlul diabetului. Dar poate duce la scaderea zaharului din sange la unii oameni, poate provoca respiratie urat mirositoare, lipsa de energie si diaree.

Fiecare dieta are efecte secundare: dieta Dukan

Clasata printre dietele mai putin echilibrate, spre deosebire de dieta mediteraneana, dieta Dukan se bazeaza pe consumul multor proteine pentru pierderea in greutate. Se dezvolta in patru faze, variind de la o dieta bogata in proteine cu tarate de ovaz, pana la introducerea treptata a legumelor si a unor carbohidrati.

La fel ca alte diete cu continut scazut de carbohidrati pe baza de proteine, dieta Dukan poate provoca oboseala, respiratie urat mirositoare si simptome neplacute. O varietate de alimente, o portie rezonabila si exercitii fizice regulate raman cele mai cunoscute modalitati de a ramane in forma si sanatosi.

Adauga un comentariu