Sanatate si frumusete

Fiecare dinte ii corespunde unui organ din corp. De ce suferi in functie de dintele care te doare

Publicat: 03 iul. 2018
14

Poate suna ciudat, dar exista o relatie puternica intre sanatatea dintilor si starea de sanatate a organelor interne. In medicina traditionala chineza, toate organele sint legate energetic intre ele. Si fiecare dinte este legat energetic de un organ sau un grup de organe. Astfel, dintele este privit ca parte a unui circuit energetic. Aceasta abordare este cunoscuta sub numele de energetica dentara, concept dezvoltat de dr. Jean Orsatelli. Vitalitatea dintilor este legata de echilibrul si sanatatea noastra generala. Dintii au un flux de energie specific si orice problema dentara poate provoca un dezechilibru energetic.

Verificati lista de mai jos pentru a identifica boli si organe afectate, in functie de dintele dureros:
Daca aveti dureri la nivelul incisivilor superiori si inferiori, aveti, probabil, probleme cu vezica urinara, rinichi sau urechi (pielonefrite, cistite sau otita). Durerea in primul incisiv este un semn de prostatita sau amigdalita. Durerea din canini e legata de ficat si vezica biliara (colecistita, hepatita).
Bolile pulmonare sint direct legate de premolari (pneumonie, alergii). Durerea la al patrulea dinte (sus si jos) semnaleaza o durere la cot, afectiune a intestinului, dureri de umar, dureri de genunchi sau boli inflamatorii, cum ar fi artrita.
Molarii sint relationati cu starea de sanatate a stomacului, pancreasului si splinei (anemie, ulcer gastric, gastrita cronica, ulcer duodenal, pancreatita cronica).
Durere la nivelul molarilor inferiori indica faptul ca suferiti de varice, polipi de colon sau bronsita, pneumonie, astm. Maselele de minte au o legatura cu inima si intestinul subtire (defect congenital, boli cardiace coronariene).
Al saselea dinte inferior este un semn de ateroscleroza, probleme cu venele si arterele. Durerea la al saselea dinte superior este in general legata de inflamatia glandei tiroide, ovare, splina, sinuzita, faringita.

Adauga un comentariu