Titlurile zilei

Fierbe o comună din Iași după ce un localnic a găsit o sumă importantă de bani și i-a dus la Poliție! Toată lumea stă cu sufletul la gură: cine nimerește suma, pleacă acasă cu o mică avere

Publicat: 07 apr. 2021
Poză cu Primăria, Sediul Poliției, troița din centrul comunei și Primarul Popa Rusu Rodica
În comuna Mogoșești din județul Iași a fost găsită o sumă de bani, iar în 24 de ore zeci de localnici au vrut să o revendice

Situație incredibilă într-o comună din Iași. După ce a fost găsită o sumă importantă de bani pe stradă, nu mai este liniște. Toți localnicii vorbesc despre asta, iar unii dintre ei și-au încercat deja norocul. Au sunat la Poliție sau la Primărie și au spus că au pierdut banii, însă nu au nimerit suma. Până în prezent, nu a fost identificat păgubitul. Suma găsită nu se cunoaște, însă conducerea Primăriei suține că ar fi o mică avere, iar reprezentanții Poliției spun că suma depășește puțin 500 de lei

Situație tragi-comică într-o comună din Iași. De o perioadă nu mai este liniște în comuna Mogoșești, județul Iași, după ce a fost găsită o sumă de bani. Povestea începe zilele trecute, când un localnic a găsit un portofel cu o sumă destul de consistentă de bani în el. Cum omul a fost de bună-credință, nu și-a putut însuși banii găsiți și a mers cu ei direct la Poliție. Acolo le-a spus polițiștilor că a dat norocul peste el, dar că nu vrea să păstreze niciun leu dintre cei găsiți. Zis și făcut. Omul le-a lăsat polițiștilor banii în grijă, nu înainte de a număra fiecare leuț. Astfel, s-a ajuns la o sumă care este ținută secretă.

„Polițiștii au fost sesizați de către un cetățean în vârstă de 65 de ani că a găsit o sumă de bani în localitatea Mogoșești. Banii au fost lăsați în grija polițiștilor și se fac verificări pentru stabilirea identității persoanei care i-a pierdut. De asemenea, polițiștii i-au transmis mulțumiri persoanei în cauză pentru simțul civic de care a dat dovadă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Nu mai este liniște în toată comuna și mulți își încearcă norocul

După ce banii au fost lăsați în grija Poliției, a început să se ducă vestea prin toate satele din jur că se caută o persoană care a pierdut o importantă sumă de bani. Nu a durat prea mult, iar telefoanele au început să sune atât la Primărie, cât și la Poliție.

„După ce a fost anunțat faptul că o persoană a găsit o sumă de bani, mulți și-au încercat norocul. Unii au sunat și au zis că au pierdut 700 de lei, alții că au pierdut toată pensia de 1.400 și tot așa”, a precizat o sursă apropiată anchetei.

Cert este că nimeni nu a precizat despre ce sumă este vorba. Polițiștii și autoritățile locale nu vor putea stabili cu exactitate ai cui sunt banii decât dacă va veni cineva și va spune exact suma pe care a pierdut-o. Și asta va fi greu de făcut. Nu mulți sunt cei care știu suma exactă pe care o au în buzunar.

Zeci de localnici au sunat la Poliție și la Primărie. Pierderea banilor va fi anunțată de preoți în timpul slujbei

În 24 de ore, zeci de localnici au început să sune la Primărie și la Poliție, să anunțe că și ei au pierdut o sumă de bani în ultima perioadă. Banii au fost găsiți în mijlocul comunei.

„Este o sumă foarte mare de bani, care a fost găsită în centrul comunei Mogoșești. Până în momentul de față nu am găsit proprietarul banilor, însă mai mulți localnici s-au prezentat sau au sunat pentru a recupera banii, dar nimeni nu dă detalii despre suma pierdută. Cei mai mulți au sunat că au pierdut o sumă de bani în urmă cu mai mult timp, dar nu știu nici data și nici suma, dar cred că e posibil să fie cei găsiți luni.

Nu putem înapoia banii oricui spune că i-a pierdut, trebuie să știe măcar suma exactă și din acest motiv nu divulgăm identitatea celui care i-a găsit, pentru a nu fi presat sau influențat în vreun fel, deoarece este singurul care știe suma exactă. Dacă până sâmbătă (10.04.2021) nu se găsește păgubitul, voi transmite preoților să anunțe la slujbă, să îi îndemne pe cetățeni să contribuie la găsirea păgubitului și să fie sinceri. Când vom găsi păgubitul, și banii vor fi înapoiați, vom prezenta tuturor «eroul comunei» care a făcut acest gest demn de urmat”, a declarat Popa Rusu Rodica, primarul comunei Mogoșești.

Care este suma pierdută?

Toată comuna vorbește despre banii pierduți și mulți își dau cu părerea. În timp ce polițiștii spun că este vorba despre o sumă de aproximativ 500 de lei, primarul comunei spune că este vorba despre o adevărată avere. Localnicii care au auzit de cele întâmplate dezbat de zor problema la barul din centrul comunei Mogoșești. Nimeni nu bănuiește cine ar fi cel care a pierdut banii și nici cine i-a găsit. În comuna Mogoșeti nu a mai avut loc o astfel de întâmplare, însă, în urmă cu o lună, unui bărbat din aceeași comună i s-a furat pensia.

„Am auzit ceva, am văzut și pe Facebook, dar nu știm cine i-a pierdut. Noi am înțeles că un polițist i-ar fi găsit. Cred că un bătrân de prin zonă și-a pierdut pensia când a ieșit de la magazin. Din câte știu, sunt camere de supraveghere în centrul comunei și ar putea fi identificată ușor persoana care i-a pierdut. Nu am mai auzit de astfel de cazuri. Știu că, în urmă cu o lună, unui bătrân de aici, din sat, i s-a furat pensia, de 800 de lei. Întâmplarea a avut loc tot în centru. Probabil cei care sună să recupereze banii au nevoie de ei, își încearcă norocul sau fac glume”, a declarat un localnic.

Comentarii
Adauga un comentariu