Actualitate

Fierbere mare in justitia ieseana! Grefierii se rascoala impotriva judecatorilor! S-a cerut interventia rapida a inspectorilor ITM!

Publicat: 04 oct. 2019
1

@ Grefierii sunt revoltati cu privire la refuzul Curtii de Apel Iasi de a incepe negocierile clauzelor din contractul colectiv de munca @ Sindicalistii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca, pentru a sanctiona instanta ieseana @ Aceasta este cea de-a doua sesizare formulata de catre grefieri in ultimele luni, din acelasi motiv

Justitia ieseana pare a sta pe un butoi cu pulbere! Grefierii sunt revoltati de faptul ca reprezentantii Curtii de Apel Iasi ar refuza sa inceapa negocierea contractului colectiv de munca. Mai exact, sindicalistii au sesizat deja Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) pentru sanctionarea celei mai inalte instante din Iasi.

Vezi si: Grefierii din Iasi ameninta cu miscari de protest, care vor conduce pana la blocarea totala a activitatii in instante si parchete

"Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial informeaza publicul despre refuzul Curtii de Apel Iasi de a începe negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate, obligatie care este prevazuta expres de lege pentru toti angajatorii care au mai mult de 20 de salariati. Desi chestiunile prealabile negocierii au fost convenite la sedinta anterioara, de pe 3 octombrie 2019, sedinta în care ar fi trebuit sa înceapa negocierea efectiva a clauzelor contractuale, reprezentantii Curtii de Apel Iasi au contestat compunerea echipei de negociere a grefierilor, motivul concret fiind includerea în delegatie a vicepresedintelui Publisind, federatie sindicala reprezentativa, în conditiile legii, la care sindicatul nostru este afiliat", au precizat ieri reprezentantii sindicalistilor.

Vezi si: Proteste fara precedent ale procurorilor ieseni. Toate parchetele din Iasi ataca noile modificari legislative. Se anunta suspendarea activitatii

Sesizari de ambele parti

Sindicalistii au adaugat ca motivul invocat de conducerea Curtii de Apel Iasi ar reprezenta o imixtiune flagranta în activitatea sindicala. "Este un motiv invocat cu rea-credinta, un pretext legalist niciodata întâlnit în negocierile sindicale, prin care angajatorul pune sub semnul întrebarii dreptul salariatilor de a fi reprezentati de persoane diferite, alese în functie de obiectul concret al clauzelor aflate în negociere. Prin urmare, grefierii au decis sa sesizeze Inspectoratul Teritorial de Munca pentru amendarea Curtii de Apel Iasi. Aceasta institutie recidiveaza în atitudinea sa contrara legii, acelasi Inspectorat Teritorial de Munca Iasi fiind sesizat si în luna iunie din cauza refuzului de convocare a grefierilor la negociere, astfel cum expres obliga legea", au incheiat reprezentantii Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial.

Vezi si: EXPLOZIV! Cine o are pe constiinta pe grefiera care s-a aruncat in gol de la etajul Parchetului? Nume de procurori si judecatori din Iasi, mentionate in biletul de adio! FOTO, VIDEO

Amintim ca, la mijlocul lunii februarie a acestui an, sindicalistii au anuntat ample actiuni de protest, ce ar fi riscat sa blocheze activitatea instantelor de judecata, dar si a Parchetelor. Motivul era legat tot de acordarea drepturilor salariale pentru aceasta categorie.  

Contactat telefonic, presedintele Curtii de Apel Iasi, judecatorul Diana Micu-Cheptene, a declarat ca institutia pe care o conduce a sesizat, la randul sau, ITM. "Noi am fost cei care am initiat negocierile, ne dorim sa negociem clauzele contractuale. Ne-am dorit si ieri (la sedinta care a avut loc joi – n.r.) sa negociem si nu intelegem de unde a aparut aceasta problema. In fapt, noi am discutat initial componenta echipelor de negociere, iar, ulterior, domnii din cadrul sindicatelor au modificat aceasta componenta stabilita. Si noi am sesizat ITM Iasi, pentru a vedea daca se pot purta negocierile in aceasta noua componenta, dar noi am spus ca suntem dispusi sa negociem si in conditiile date", a declarat ieri sefa Curtii de Apel Iasi. Potrivit acesteia, Curtea de Apel Iasi are in componenta 462 de angajati pe care ii privesc aceste negocieri. 

Comentarii
 • Cineva s o fi săturat de dat atâtea soluții în timp ce alții sunt prin coafor, în Mall sau prin alte parti! Penibil! Irespinsabilitatea a dispărut, de răspundere nu mai vorbim. Sa întrebam oare de bun simț?! O fi bine?

  • Toata lumea vrea salariii mai mari dar cu procurorul EMIL de la Parchetul de pe linga Judecatoria Hirlau ce facem?
   In anul 2010 pe cind era stagiar la Parchetul de pe linga Judecatoria Suceava A CLACAT PSIHIC si a fost internat de urgenta LA SOCOLA .
   Acum acest om este mare procuror anchetator la Hirlau ,oare CSM accepta bolnavi psihici in parchete ?
   Oare bolnavii psihici nu pun in pericol prestanta de care trebuie sa dea dovada procurorii din parchete ?

 • Se mananca intre ei desi grefierii sunt de multe ori intermediarii spagilor dintre avocati si judecatori! Si isi trag din spaga zeciuiala cuvenita. Nu va e rusine ma jigodiilor? Si grefieri si judecatori! Numai la justitie nu va sta capul si vreti doar bani panaramelor! La munca, nu la intins mana ca va scoatem cu parul din tribunal!

  • După modul in care va exprimați se vede ca vocabularul Dvs. este destul de limitat! Nu am de gând sa intru in polemica cu persoane care întâi vorbesc și apoi gândesc sau nu!!!! Va doresc doar sa aveți toată viața Dvs. “zeciuiala” de care presupuneri ca beneficiază acești oameni! Dacă pentru Dvs. a dori, atunci când muncesti, sa ai contract de munca înseamnă a dori sa ai câstiguri materiale, atunci sunteți un om cu o înțelegere extraordinara! In ce privește scosul cu parul din tribunal, asta e discutabil! Dvs. ii scoateți cu parul și intrați cu cătușe! Mai ganditi-va atunci când faceti niște afirmații nefondate!

   • Pai tu razi de el ca are vocabularul limitat dar tu scrii ca o analfabeta. Si cam te a atins de ai simtit nevoia sa comentezi, nu? Iar contract de munca nu ai??? Muncesti pe chibrite? Nu ti ar fi rusine ma nenorocito? Iar partea cu scosul afara cu parul, mai vedem noi! Cat crezi ca mai rezista lumea sa va faceti voi legea voastra? Mai ai putina rabdare ca ajungem si acolo. S a cam saturat toata lumea de voi. Un par in cap iti poti lua si in afara tribunalului 😉

    • Mai “chibrite”,
     Tu stii ce înseamnă analfabet? Ai proprietatea cuvintelor? Dar discernământ?
     Vezi ce faci cu parul ăla, sa nu te lovești 🙂

 • Sunteti niste bovine , stii cum este sa treci pe langa puscariasi in catuse pe holuri , si cum sa nu te gandesti ca ar putea sa-ti retina figura sau sa afle cum te numesti ?
  Numai in fundatura asta se gandeste asa . Va doresc sa ajungeti sa lucrati in instanta prin rotatie toti astia care va manjiti boturile si sa vedeti ca banii nu prea te ajuta .

   • Mai Tuto daca tu te risti la munca si ai 5000 lei salar ,atunci politia judiciara care l-a prins si cercetat cit salar ar trebui sa ia ?
    Tu Tuto -grefiera esti platita mult mai bine decit politistul anchetator asa ca MARS ACASA .

  • Daaaa vin sa ,,muncesc,, acolo la instanta dv.pe salariul dv.sa.mi dea si bani de chirie,chiar daca,dupa spusele altor grefieri ,stau intr.un biuro fara sa vad soarele,sa stau pe net,fbook,sa ma.nvart prin palace….sa ma cred un mic dumnezeu…. am si studiile necesare,adica sm trecut de licee agricole,industriale,de facultati gen kogalniceanu ,haret etc…..dar ore te risti sa vin in locul tau,stimata doamna????

    • Bre nea’ “Gândire de Botuana”, “Muscal” sau cum îți place sa te mai semnezi
     Care-mai-ești-și-certat-rău-cu-ortografia,
     Tu “te risti” și sa scrii comentarii, desi nu stii sa scrii.
     Visezi la salar de 4000 – 5000 lei, desi n-ai stii sa-i numeri.
     + Iti trebuie doi neuroni capabili sa creeze o sinapsa ca sa realizezi ca in instanța nu lucrează doar grefieri. Nu-i cazul sa le atribui toate comentariile.
     Iepuraș 🙂

  • Ti ai gasit rusine la curvele astea de doi lei!!! Se *** cubcine apuca si umbla numai bete prin instanta. Pana si cocalarii aia de la locala au amanta ori o judecatoare ori o grefiera. Vezi cazul prelipcean vs anton. Mosneag judecator mu.ia grefiera libidinoasa apoi grefiera ii cere bani ca sa nu l dea in gat!!! Asta e futingu intre ei

 • E plin orasul de traficanți de droguri și pești cu fetițe la produs. Cel puțin în blocurile de pe Lazăr Rezidence e plen cu prostituate. Etnobotanice si droguri găsiți la orice colț. Ce faceți cu orașul ăsta din punct de vedere al legii??? Il lăsați pe mâna traficantilor si a peștilor?! De evazionisti sa nu mai vorbim!…

 • Sa le dea,doamelor si domnilor grefieri salarii cat au judecatorii.veti vedea ca nici asa nu va fi bine.vor ameninta iar cu greve,iesit in strada,pe trotuar….vor lesina de epuizare pe varianta ,,imensului program de lucru,, lipsa cubajului de aer din birouri,lipsa tichetelor de masa,…..etc. acesti indivizi,care ridica totusi un salariu mai mult decat decent ,undeva intre 4 si 5000 lej,vor dori si pensii speciale,bani de chirie pe viata,teren pe luna….si cam ce le mai poate nascoci tartacuta.. miluieste.i doamne si pe eiiiiii

Adauga un comentariu