Sport

FIFA vrea sa mareasca numarul de echipe de la Campionatul Mondial. Planul lui Infantino

Publicat: 04 oct. 2016
1

Presedintele Federatiei Internationale de fotbal, Gianni Infantino, a propus marirea numarului de echipe participante la Cupa Mondiala de la 32 la 48, începând cu editia din 2026, reluând astfel o idee pe care o vehiculase înaintea alegerii sale în aceasta functie. Conducatorul FIFA a precizat, într-o interventie pe care a avut-o la Bogota, ca potrivit propunerii sale, „cele mai bune 16 echipe se vor califica direct în faza grupelor Mondialului, iar celelalte 32 ar urma sa joace un meci de baraj, un ‘play-off’, cu trei zile înaintea debutului Mondialului (în tara gazda a competitiei), pentru stabilirea celorlalte 16 echipe”.

„Sunt idei pentru a gasi cea mai buna solutie pentru Cupa Mondiala din 2026 si le vom dezbate în lunile urmatoare, înainte de a lua o decizie în 2017″, a adaugat Infantino.

„Astfel, vom avea 16 echipe în plus calificate la turneul final, iar acestea îsi vor disputa prezenta într-un meci, ceea ce va fi absolut incredibil din punct de vedere al intensitatii”, considera presedintele FIFA, care a facut aceasta propunere în cadrul unui discurs sustinut la Universitatea Sergio Arboleda, din capitala Columbiei.

În campania sa de candidatura la presedintia FIFA, Gianni Infantino, fost secretar general al UEFA si mâna dreapta a lui Michel Platini, a declarat în mai multe rânduri în doreste sa sporeasca numarul de echipe participante la Cupa Mondiala, de la 32 la 40, începând din 2026.
Dupa editiile din 2014, 2018 si 2022, atribuite Braziliei, Rusiei, respectiv Qatarului, continentul american ar putea avea din nou sanse ridicate de a gazdui Mondialul de fotbal, în 2026.

 

Adauga un comentariu