Magazin

Fii atenta la culori! Poti sa ghicesti care dintre galbenusuri provine de la o gaina hranita sanatos!

Publicat: 19 mart. 2016
1

Este extrem de important sa avem grija ce alimente consumam si mai cu seama de unde le procuram. Experimentul de mai jos va va demonstra care este diferenta dintre un ou produs de o gaina hranita sanatos si unul din comert.

Analizand culoarea constatam ca cel natural are galbenusul portocaliu, fiind mai dens si mai gros. Chiar si coaja unor astfel de oua este mai greu de spart, Se pare ca aceasta nuanta de portocaliu a galbenusului ne indica o dieta echilibrata in privinta gainii care l-a produs.

Responsabile pentru culoarea portocalie sunt substante precum: xanthophylls sau acizi grasi omega-3. Xanthophylls face parte din clasa carotenoidelor, fiind pigmentul natural pe care il regasim in fructe si legume.

Nu uitati un detaliu! Pasarile nu au fost facute sa fie vegetariene. Indiferent de cat de organice sunt grauntele cu care le hranim, acestea au nevoie sa isi manifeste natura omnivora, delectandu-se uneori si cu viermisori, greieri sau mici insecte pe care le gasesc pe si in sol. Astfel ele pot avea o dieta echilibrata si pot da cele mai sanatoase oua.

Adauga un comentariu