Diverse

Fii platit ca sa te distrezi!

Publicat: 06 mai 2010

Unul dintre cele mai cautate locuri de munca de către tinerii absolvenţi este de tester al jocurilor video. Pare tentant sa fii platit sa te… distrezi. “

In tara noastra, sunt zeci de reprezentante ale firmelor internationale de productie si testare de jocuri. Romania se afla in topul preferintelor companiilor straine pentru ca mana de lucru este ieftina. Pentru a te angaja in acest domeniu, trebuie sa ai 18 ani, sa stii sa lucrezi cu un calculator, sa ai cunostinte medii de limba engleza si sa ai putina experienta ca jucator. Ai grija, nu este suficient sa cunosti doar un joc. Una dintre companiile care face angajari pentru aceasta pozitie este Ubisoft. In momentul de fata, aici lucreaza deja 360 de testeri. Compania si-a propus ca, pana la sfarsitul anului, sa mai angajeze aproximativ 150 de persoane. Daca te numeri printre doritori, e musai sa trimiti un CV pe hr-test@ubisoft.com. In functie de preferinte, vei lucra part-time sau full-time.

Alte joburi amuzante
The London Bridge Experience angajează ‘zombie’. Doritorii trebuie sa apara in fata turistilor din Londra in haine patate de sange si machiati astfel incat sa fie cat mai infricosatori posibil. Norocosii vor primi nici mai mult, nici mai putin de 30.000 de lire sterline pe an. Mai mult, pe site-urile de recrutare din Australia se cauta persoane dornice sa petreaca sase luni pe o insula de langa Australia pentru promovare. Anul trecut, norocosul a fost platit cu 140.000 de dolari.

Profesii made in Romania
Ce-i drept, aceste joburi sunt destul de rare. Surprinzator, si la noi in tara, potrivit Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), demonstreaza ca avem si noi joburi ciudate: ‘cap de masa’, ‘agent conducatori caini de serviciu’, ‘fazanier’, ‘fierbator-uscator de par’ sau ‘formator de formatori’. Aceste denumiri sunt destul de clare, insa COR ne mai ofera: ‘chevrasames’, ‘concasorist’, ‘corhanitor’, ‘defectolog’ si ‘fascinar’.

1.500 de euro este salariul maxim pe care il poate primi un tester de jocuri video.

pont: ziarulring.roloading...

Adauga un comentariu