Magazin

„Fiica lui Marius Teicu are sanse mari sa-si revina!” Medicii sunt optimisti

Publicat: 23 oct. 2016
1

Vesti bune vin de la medicii hematologi care au grija ca Patricia Radulescu Teicu, fiica celebrului compozitor, sa primeasca luna de luna sangele atat de necesar transfuziilor. Bolnava de leucemie, tanara de 39 de ani face chimioterapie, dar desi tratamentul este extrem de toxic, este suportat bine , iar sansele ca ea sa-si revina sunt mari.

Apelul disperat al renumitului compozitorul Marius Teicu pentru a gasi sange compatibil cu cel al fiicei sale a declansat un val de donatii la centrele specializate din Bucuresti si din tara. Bolnava de leucemie, Patricia (39 de ani), mama a doi copii, face chimioterapie si viata ei depinde de transfuziile cu sange grupa A2 RH pozitiv

Vezi si Marius Teicu, daramat de durere. Tot spitalul ii plange de mila

Chiar daca aceasta e cea mai frecventa grupa de sange, specialistii hematologi au explicat de ce fata lui Marius Teicu nu poate primi sange de la orice donator cu grupa A2 RH pozitiv.

„Cunoastem cazul dansei si avem grija la fel cum ne preocupa soarta fiecarui pacient. Prima conditie ca un pacient sa primeasca sange e ca medicii de la spitalul unde e internat sa ne ceara. Grupa de sange A2 RH pozitiv e cea mai frecvent intalnita. Automat si pacienti cu A2 si RH pozitiv sunt mai multi. Toate grupele cu RH negativ sunt mai rare. Fiica domnului Marius Teicu a suferit mai multe trasfuzii si oricine in situatia dansei se imunizeaza, pentru ca sangele fiecarei persoane poate avea anuumite particularitati si nu intotdeauna se aliniaza una la cealalta. De aceea incercam sa oferim fiecarui pacient un sange cat mai specific. Facem compatibilitatea si dam un sange ales, adica nu trimitem orice sange A2 RH pozitiv. Aceasta compatibilitate trebuie facuta de fiecare data pentru ca e posibil sa se schimbe ulterior si dam sange in fenotip si compatibil. Nu sunt doar patru grupe de sange, ci 16”, a declarat medicul hematolog Doina Gosa.

De cand compozitorul a facut apel public pentru a-si ajuta fiica, internata la Spitatul Fundeni, foarte multi oameni au venit sa doneze. „Doamna are leucemie si face chimioterapie, un tratament foarte toxic care se face pentru a distruge tumora. (…)Chimioterapia are succes si datorita sprijinului primit, fiica lui Marius Teicu poate duce tratamentul la capat. In timpul chimioterapiei, un pacient bolnav de leucemie scade foarte mult in greutate, ii cade parul, are o stare accentuata de slabiciune si se anemiaza. Chimioterapia trebuie suportata ca sa omoare cancerul care e catastrofal in organism. Fiica domnului Marius Teicu are sanse mari sa-si revina”, a declarat medicul hematolog Doina Gosa pentru sursa citata. 

Adauga un comentariu