Scena artistica din Romania

Fiica lui Radu Beligan, marturisire dura: „Multi se lauda ca il adora pe tatal meu, dar…”

Publicat: 14 nov. 2018

Radu Beligan a fost considerat cel mai longeviv actor, el a urcat pe scena pana in ultimele sale luni de viata, chiar daca avea 97 de ani. Maestrul a murit in iunie 2016, iar in luna mai a aceluiasi an urcase pe scena pentru ultima data, pentru a 97 a reprezentatie a spectacolului ”Lectia de violonel”. Apropiatii ii pregateau o surpriza in decembrie 2016, cand ar fi implinit 98 de ani: a 98-a reprezentatie a aceluiasi spectacol.

Dupa moartea lui Radu Beligan, mostenitorii sai s-au certat din cauza unei licitatii cu obiectele personale ale mastrului. Fata cea mare a lui Radu Beligan, Anamaria, care locuieste de ani buni in Australia, a fost cea care, in ultimii ani a aparat ”mostenirea culturala” si numele tatalui sau.

Acum, inainte cu doar cateva saptamani de 14 decembrie, data in care, daca ar mai fi trait, marele actor ar fi implinit 100 de ani, Anamaria Beligan a postat pe pagina sa de socialziare un mesaj in care-i ataca iar pe cei care se dau admiratorii tatalui sau, in schimb au profitat doar de numele acestuia. ”Acum, in anul Centenarului Beligan, pot spune din proprie experienta: multi se lauda ca il “adora” pe tatal meu, foarte putini insa il onoreaza precum George Mihaita. Multumesc frumos”, a scris fiica lui Radu Beligan.

George Mihaita a postat pe constul sau de socializare o poza in care apare alaturi de Radu Beligan, Gheorhe Dinica si Vasile Moraru, langa care a scris: ”Alaturi de Generatia de Aur a Teatrului de Comedie: Dinica, Beligan si Moraru. Cu ei a inceput totul la "Comedie" (in 1961) si, datorita lor, comedia va trai vesnic pe aceasta scena. Poza a fost facuta de Ziua Teatrului de Comedie, pe 5 ianuarie 2005. Afisele din spatele nostru sunt din 1963, cand Teatrul de Comedie a obtinut, la Paris, Premiul Teatrului Natiunilor pentru cea mai buna participare nationala, cu spectacolele "Rinocerii", "Umbra" si "Troilus si Cresida".loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit