Culinar

File de păstrăv cu legume și verdeață – Rețetă ușoară

Publicat: 21 ian. 2021
farfurie cu file de pastrav cu legume si verdeata si sos alb
Peștele se coace în cuptor pentru maxim 25 de minute, doar cu sare și piper

Nu uita să incluzi în alimentaţie şi o porţie de peste săptămânal. Reţeta de mai jos se prepară cu file de păstrăv şi multe legume. Este ideală atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Prepară file de păstrăv cu legume şi verdeaţă.

Reţeta nu este dificilă şi, în plus, necesită puţine ingrediente. Pe majoritatea le ai, de altfel, deja în frigider sau în cămară. Cumpără 4 fileuri de peşte, ca să îţi ajungă pentru toţi membrii familiei.

Ingrediente:

  • 4 fileuri păstrăv
  • 400 g mix legume congelate după preferinţă (morcov, conopidă etc)
  • 200 ml smântână de gătit (15 % grăsime)
  • 2 căţei usturoi
  • zeamă de la ½ lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • verdeaţa preferată, pentru ornat
  • sare după gust
  • piper după gust

Mod de preparare:

Mai întâi spală şi usucă peștele cu nişte prosopele absorbante de bucătărie. După aceea potriveşte-l de piper şi sare şi pune-l într-o tavă antiaderentă. Bagă-l în cuptorul încins, pentru circa 20-25 de minute.

Cât timp se coace peştele, fierbe legumele congelate, în apă cu puţină sare. După ce s-au fiert, lasă-le în strecurătoare, ca să elimine apă şi să se şi răcorească. Curăță usturoiul şi dă-l pe răzătoarea mică. Căleşte-l uşor, un puţin ulei de măsline. Toarnă apoi peste el smântână lichidă. După ce a dat un clocot, adaugă zeama de lămâie, potriveşte gustul de sare şi ia vasul de pe foc.

Urmează să asamblezi farfuria. Pune un strat de legume, sos, un file de păstrăv şi presară deasupra verdeață preferată, tocată mărunt.





Adauga un comentariu