Eveniment-Social

Filmari în Catedrala Catolica din Iasi, pentru celebrul documentar „Memorialul durerii”. Totul este legat de vizita Papei in capitala Moldovei – FOTO

Publicat: 24 mart. 2019

În zilele de 21 si 22 martie 2019, Episcopia RomanoCatolica de Iasi a primit vizita unei echipe redactionale a Televiziunii Române (TVR), condusa de Lucia Hossu-Longin, realizatoarea celebrului serial documentar "Memorialul durerii".

Cu acest prilej au fost realizate interviuri cu PS Petru Gherghel, ing. Eduard Lisacoschi, pr. dr. Fabian Dobos si dr. Danut Dobot, care urmeaza sa fie prezentate în cadrul a doua noi episoade ale acestui serial documentar.

Citeste si: ASTAZI, manifestare RELIGIOASA si a catolicilor din Iasi, programata intr-o localitate din judetul Neamt

"Primul episod va fi dedicat fericitului Anton Durcovici, iar cel de-al doilea, persecutiei comuniste si rezistentei prin credinta în Dieceza Romano-Catolica de Iasi, în anii regimului comunist ateu. Echipa doamnei Lucia Hossu-Longin a filmat catedrala «Sfânta Fecioara Maria, Regina», inclusiv Memorialul «Anton Durcovici», aflat la subsolul acesteia. Prezentarea catedralei si a muzeului memorial a fost facuta de Emil Bejan. Cele doua noi episoade vor fi prezentate în premiera la începutul lunii mai, anul acesta, în cadrul noii serii, intitulata «Primavara crestina», cu prilejul vizitei în România si la Iasi a Papei Francisc", a precizat dr. Danut Dobos.

Citeste si: Conferinta episcopilor catolici din Romania se deruleaza, in aceste zile, la Iasi

Adauga un comentariu