Actualitate

Filmat in timp ce lua spaga, medicul de la DSV scapa basma curata

Publicat: 28 aug. 2011
1

@ Pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi exista o inregistrare in care un inspector de la Directia Sanitar Veterinara primeste spaga, insa nu poate fi utilizata @ Procurorii pot sa foloseasca acel material doar ca pe un film artistic, pentru ca e inregistrat fara autorizatia ceruta de lege @ Politistii care au filmat scena cu aparatele montate intr-un magazin au fost pusi de procuror sa faca asta chiar daca nu exista nici o autorizatie @ Oamenii legii au fost cercetati pentru abuz in serviciu, dar s-a dovedit ca nu au nici o vina, pentru ca nu au facut decat sa execute ordinul procurorului @ Inspectorii lucreaza in continuare la DSV si asteapta sa fie scosi de sub urmarire penala

Trei inspectori de la Directia Sanitar Veterinara (DSV) Iasi, care au luat spaga de la proprietarul unui magazin alimentar, au toate sansele sa scape basma curata, chiar daca au fost filmati in momentul primirii banilor. Este singurul caz din justitia ieseana, din ultimii ani, in care procurorii nu stiu pe unde sa mai scoata camasa si ce sa faca cu acel film. Asta pentru ca a fost facut de politisti fara sa aiba autorizatie in acest sens. Astfel, chiar daca pe baza filmului respectiv se putea cere si arestarea preventiva a inspectorilor spagari, procurorii nu pot acum decat sa vizioneze imaginile de parca s-ar uita la un film artistic. Pe baza acestei erori flagrante, venite din partea procurorilor de la Harlau, inspectorii asteapta cu sufletul la gura sa fie scosi de sub urmarire penala pe motiv ca nu sunt probe suficiente prin care sa li se dovedeasca vinovatia. Politistii care au facut acele inregistrari au fost cercetati si ei pentru abuz in serviciu, insa procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au dat neinceperea urmaririi penale (NUP) pe motiv ca sunt sunt vinovati si ca au respectat legea. „In urma cercetarii facute de procurorul de caz, s-a stabilit ca politistii implicati in acest dosar nu au savarsit fapte de natura penala atunci cand au instrumentat acel dosar privind fapte de coruptie. La noi, dosarul a stat destul de putin timp. Dupa ce procurorul a dat rezolutia, dosarul a fost trimis spre cercetare la unitatea competenta”, a precizat Iulian Ispir, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Procurorul nu a dat autorizatie

Prostia in acest dosar pare sa ii apartina chiar procurorului Ghenadie Ciobanu, seful Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau. Acesta i-a trimis pe politisti sa faca acele inregistrari ale spagii, garantandu-le ca va obtine toate autorizatile cerute de lege pentru un asemenea dosar. Numai ca procurorul Ciobanu nu a mai emis nici o autorizatie de interceptare ambientala si nici nu a cerut instantei de judecata o astfel de autorizatie. De la un lucru care, aparent, este foarte marunt, s-a ajuns in situatia ca trei inspectori spagari sa-si continue activitatea fara nici o frica. Acum, dosarul se afla in lucru, de peste un an, la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Dupa ce Ghenadie Ciobanu a inregistrat cazul la inselaciune, cand, de fapt, era luare de mita, procurorii ieseni au intervenit si au luat dosarul de acolo. Asta pentru ca nu Parchetul local Harlau avea competenta sa cerceteze fapte de coruptie.

Cautau orice pretext pentru a cere mita

Flagrantul pe baza caruia au fost demarate cercetarile in dosar a fost realizat in luna mai 2010. Potrivit anchetatorilor, cei trei medici veterinari au cerut spaga unui agent economic din Harlau pentru a nu-i inchide magazinul. Imediat dupa ce proprietarul magazinului, Constantin Otto Serbanescu, a explicat celor trei ca amenda este prea mare si ca nu are bani sa o plateasca, Atena Manache, Sorin Sarghia si Marian Neculai au profitat de situatie si i-au spus ca inchid ochii pentru doar 300 de lei. „Au coborat toti trei dintr-un Cielo. Erau doi barbati si o doamna. Mi-au spus de unde sunt, dar nu mi-au prezentat nici o legitimatie. Au intrat in bar si au inceput sa-mi spuna tot felul de lucruri. Au zis ca locul trebuie demolat si au cautat tot felul de pretexte. Mi-au verificat marfa si au gasit un pachet de fidea care avea termenul de valabilitate expirat. Mi-au spus ca-mi dau amenda”, a povestit Constantin Otto Serbanescu, agent economic in Harlau.

Inspectorii i-au explicat ieseanului faptul ca situatia se poate rezolva si altfel si ca vor reveni in scurt timp pentru a ajunge la o intelegere. „Mi-a spus ca-mi da o amenda in valoare de 2.000 de lei si apoi m-a chemat afara, sa discutam. I-am spus sa-mi dea un termen sa remediez situatia, pentru ca amenda era prea mare. El mi-a zis ca putem sa rezolvam altfel situatia si sa-i dau 300 de lei. I-am spus in fata ca nu am bani, in buzunar nu aveam decat 100 de lei. A zis ca pleaca pe la Parcovaci, iar peste doua ore o sa revina la mine”, a adaugat barbatul.

Comentarii
  • Cei trei sunt mici copii pe langa spagile luate de greii DSVSA Iasi. Verificati cu ce masini si ce case au de exemplu Ivanciu si Platon. Sa vedeti cu ce masina d elux vine bugetarul Platon la servici si ce casuta frumoasa are alt bugetar, Ivanciu. Este drept, Ivanciu a avut pe mana mai multi bani decat Platon, ca a fost mare sef si pe la CJ candva, chiar daca singura lui activitate era sa verifice prezenta femeilor de servici la program. E prea mare mafia la DSVSA Iasi!!!! Doa vreo doi doctori (femei), femeile de serviciu si secretaa probabil ca nu sunt spagari, in rest…. prosti ( pardon, incompetenti) si hoti! Daca i-as vedea pe Ivanciu si Platon incatusati, atunci s-ar face dreptate! Dar, va veni ziua cea mare!!!!

  • Da verificati casutele celor de la DSV IASI mai ales cea a lui domnul Teslaru vila cu doua etaje. m-am saturat de cata spaga i-am dat .

  • In tot sistemul veterinar este o mafie, inspectorii se imbogatesc pe zi ce trece dar nimeni nu vede. La fel medicii veterinari care incaseaza miliarde de la stat pe actiuni veterinare care se fac din birou.

Adauga un comentariu