Terapii alternative

Filmele de groază ne ajuta sa pierdem mai multe calorii

Publicat: 27 nov. 2019

Filmele de groază ne slabesc. Pentru a consuma mai multă energie fără a vă ridica de pe canapea, iată o soluție: vizionați filme horror. Teama pe care o provoacă determină o creștere a ritmului cardiac corelată cu o creștere a arderilor.

Societatea modernă este afectată de o ciumă din ce în ce mai mare: obezitatea. Într-un mod simplu (și simplist), rezultă dintr-un exces de calorii. Pentru a-l regla, este necesar să încercați echilibrul pe cealaltă parte, fie prin limitarea consumului caloric, fie prin creșterea exercițiului, fie prin combinarea celor două. Dar acum cercetătorii britanici ne spun că, rămânând calzi pe canapeaua noastră și urmărind un film horror, pierdem echivalentul caloric echivalent cu o jumătate de oră de mers.

Context: Obezitatea, răul modern

Excesul de greutate lovește lumea, atât de mult încât astăzi, persoanele care mor din cauza supraponderalitatii sunt mai multe decât victimele malnutriției și subnutriției. Sedentaritatea noastră în creștere, însoțită de alimente de proastă calitate, ne face în mod inevitabil mai grași.

Ce să faci? Diete? Mai mult sport? Nu neapărat, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Westminster. Conform studiului lor, comandat de compania LoveFilm, specializată în închirierea de DVD-uri, puteți crește cheltuielile calorice așezându-vă pe canapeaua dvs. dacă vizionați un film de groază. Conform estimărilor lor, cele mai înspăimântătoare videoclipuri pot consuma mai multă energie chiar ca jumătate de oră de mers. Va aparea în curând dieta filmului horror?

Filmele de groază ne slabesc. Filme horror care pierd calorii

Zece tineri între 19 și 24 de ani, atât bărbați, cât și femei, au fost recrutați pentru a viziona un film de groază pe care nu l-au văzut niciodată. Frecvența cardiacă, utilizarea de oxigen și eliberarea de dioxid de carbon au fost măsurate, astfel încât să se determine indirect consumul de energie.

În medie, cheltuielile calorice au crescut cu o treime în timpul vizionării lungmetrajului. Standardul de aur pentru cel mai solicitant film de groază este „Strălucirea” lui Stanley Kubrick, cu 184 kcal consumate. El conduce pe podium „The Dineth of the Sea” (161 kcal) și „The Exorcist” (158 kcal).

De unde provin aceste consumuri excedentare? Sentimentul de teamă trezit de film. În fața pericolului, corpul trebuie să reacționeze și să se pregătească pentru luptă. În toate cazurile, organismul trebuie să poată îndura efortul fizic intens. Glandele suprarenale secretă apoi adrenalina: inima accelerează pentru a se asigura că creierul și mușchii sunt bine alimentați cu energie. Aceste bătăi în sine necesită, de asemenea, glucoza, ceea ce contribuie la creșterea arderilor calorice.loading...

Adauga un comentariu