Stiri medicale

Filmul accidentului de ieri povestit de medicul care si-a tinut colegii in viata: „Datorita lui Iovan traim. Am incercat sa-l descarcerez, dar nu am reusit”

Publicat: 21 ian. 2014
7

Dr. Radu Zamfir, medic de la Spitalul Fundeni, pe care salvatorii l-au gasit langa epava avionului prabusit facutandu-i respiratie gura la gura studentei Aura Ion, povesteste pentru prima data public momentele de groaza prin care a trecut, noteaza evz.ro.

Managerul spitalulului: „Colegul nostru e inca in stare de soc. E epuizat. O sa raspunda la cateva intrebari”. 

Dr. Radu Zamfir: „Pe parcursul trecerii muntilor a aparut un val de ceata, iar avionul a pierdut un motor. Am vazut copacii de aproape, dupa care ne-am recules la fata locului. Ne-am descurcat cum am putut, incercand sa ii ajutam pe toti. Am acordat ajutor cui era de acordat ajutor. Pe dl. Iovan am incercat sa il descarcerez, initial. Nu am reusit. A devenit inconstient la un moment dat. Parea constient la aterizare. Am realizat ca o sa ne prabusim cand am vazut copacii. Dl Iovan nu a apucat sa ne transmita intructiuni. Era preocupat sa mentina avionul ca sa nu murim toti. Datorita lui Adrian Iovan suntem in viata”.

Citeste si: Medicii raniti in accidentul aviatic din Muntii Apuseni sunt in stare stabila si vor ramane internati la Cluj
TRAGEDIE! Pilotul si o asistenta medicala au murit in urma prabusirii avionului in Muntii Apuseni. Epava a fost gasita dupa 7 ore! 

Unul dintre motivele pentru care medicul nu a fost grav ranit e legat de modul in care a fost imbracat. „Am purtat un echipament de motocicleta, aveam cizme cu protectie. Probabil asa se explica faptul ca am fost mai putin ranit”.

Momentul de panica maxima prin care medicul spune ca a trecut a fost cel in care a vazut ca tasneste combustibilul din aripa avionului. ”O scateie era suficienta sa luam foc toti. Am crezut ca o sa lesin de cateva ori, dar nu s-a intamplat. Am mai zburat de multe ori cu avionul acesta prabusit, si-a facut datoria”.

Despre studenta moarta in accident, medicul spune ca nu era la prima plecare la prelevare de organe. ”Încurajam tinerii care au dorinta de a urma o cariera in domeniul chirurgical si ii luam cu noi daca avem locuri in ambulante si avion”.

„M-am intors cu avionul de la Cluj la Bucuresti”

Medicul Radu Zamfir a facut precizari si despre modul dificil in care s-a ajuns la locul accidentului. „Avem un smartphone. Am luat legatura cu serviciul 112, am trimis coordonate, nu mai tin minte ce anume.

Despre orele scurse pana la gasirea lor, medicul a spus: „Bine ca au dat de noi, cand am ajuns in salvare parca il luasem pe Dumnezeu de un picior”.

Despre eventuale alte misiuni de salavare cu avionul, medicului nu a avut de declarat decat ca s-a intors azi de la Cluj la Bucuresti cu avionul. ”Nu m-am urcat cu inima deschisa, dar m-am urcat”.

Adauga un comentariu