Titlurile zilei

Filmul descinderii procurilor DGA Iași la Primărie! Un director a fost prins în flagrant în momentul în care dădea banii din șpagă înapoi! Funcționarul a fugit din instituție!

Publicat: 16 apr. 2021
Sediul Primăriei orașului Podu Iloaiei, cel al Primăriei orașului Târgu Frumos și Gina Agapi, în medalion
Procurorii DGA Iași au descins la Primăria Podu Iloaiei după ce un director a fost prins cu banii din șpagă asupra sa

Un bugetar cu funcție de conducere de la Podu Iloaiei a fost în mijlocul unui scandal uriaș la începutul acestei săptămâni, din cauza unei anchete a DGA Iași. Șeful Serviciului de Urbanism din Primăria orașului Podu Iloaiei a fost vizitat de anchetatorii anticorupție în urma unor plângeri legate de emiterea de avize false. Sunt cercetate și aspecte ce țin de luare de mită. Funcționarul a cerut transferul la o altă primărie din județul Iași, însă a fost refuzat de noul angajator

Caz uluitor la Primăria orașului Podu Iloaiei, din județul Iași! Luni, 12 aprilie 2021, anchetatorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Iași au descins la sediul Primăriei, în biroul Ginei Agapi, cea care coordona Serviciul de Urbanism din instituție.
Anchetatorii verifică o serie de detalii privind emiterea unor autorizații de construcție neconforme, dar au și suspiciuni de luare de mită. Plângerea a fost făcută de o persoană care s-a trezit în fața faptului împlinit în momentul în care a cerut documentele pentru autorizarea unor lucrări. Aparent, totul are legătură cu suprapunerea unor file din autorizațiile de construire. În aceste condiții, anchetatorii anticorupție au venit la Primăria Podu Iloaiei pentru a verifica toate aceste aspecte. Au fost ridicate unele documente, mașina femeii a fost percheziționată, ancheta fiind în desfășurare.

Funcționarul de la Podu Iloaiei Gina Agapi ar fi umblat cu șpaga în buzunar

Surse din cadrul anchetei arată și că femeia ar fi primit niște bani de la o persoană pentru a favoriza emiterea unor documente. După ce totul a fost dat în vileag, funcționarului de la Urbanism i s-ar fi propus să dea banii înapoi pentru a scăpa basma curată. În acel moment, Gina Agapi a fost prinsă în fapt.
În plus, ancheta vizează fapte petrecute în mandatul anterior de la Primăria din Podu Iloaiei, în perioada în care instituția era condusă de Gabriel Istrate. Contactată telefonic de redactorii „BZI”, Gina Agapi nu a dorit să facă vreun comentariu.

„Nu comentez nimic! Nu ați vorbit cu mine la început, nu vreau să mai discut acum!”, a spus Gina Agapi.

Primăria Târgu Frumos i-a refuzat transferul la Urbanism

După această poveste, Gina Agapi a cerut transferul la Serviciul de Urbanism al Primăriei orașului Târgu Frumos. Doar că cei de acolo nu i-au mai aprobat solicitarea odată cu ancheta celor de la DGA. Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, a menționat că nu dorește să aibă persoane cu probleme la Primărie.

„S-a prezentat astăzi la birou (15 aprilie 2021), dar este o situație care nu ne convine… Nu ne trebuie astfel de oameni, cu probleme! A venit dimineață, i-am explicat că am văzut și noi ce a apărut și cum stau lucrurile și i-am transmis că nu optăm pentru un asemenea personal”, a menționat Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos.

Scandal cu șpăgi la Primăria Podu Iloaiei

Funcționarul din Iași a fost în mijlocul unui alt scandal de corupție în mandatul anterior. Totul a avut legătură cu emiterea unor avize pentru firma Ecocart Holding SRL, care dorea să facă un hotel și un complex comercial. Primăria a invocat, însă, lipsa unui aviz de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași pentru eliberarea documentației. Patronul societății în cauză a încercat să ofere, printr-un intermediar, mită funcționarei Gina Sânziana Agapi, de la Serviciul de Urbanism al Primăriei Podu Iloaiei. Acesta a ajuns la funcționar după mai multe piedici puse de fostul primar. Cu toate acestea, funcționarul din Primărie a ajuns sub lupa anchetatorilor DGA în altă speță, după ce alte persoane din Podu Iloaiei s-au plâns de maniera sa de lucru.

Comentarii
  • Gina du-te la REDIU acolo ai loc sigur.Și eu am o autorizație falsă dată de tine, dar bani nu i-ai dat înapoi. Mă gândesc ce să fac.

  • Gina du-te la REDIU acolo ai loc sigur.Și eu am o autorizație falsă dată de tine și vreau să-mi dai bani înapoi.Mă gândesc la tine și vreau să depun plângerea

  • Tocmai la Podu Iloaiei? Ba baieti, aveti aici la Iasi, in primaria noastra, suficienti functionari corupti pe cate sa-i saltati! De fapt, nu cred ca este careva din primaria Iasi care sa nu fi luat vreodata spaga, acolo e ceva natural si firesc!

  • Șpaga în Primarii, pe la urbanism, se întâlnește în mod frecvent, într-un fel, oamenii sunt nevoiți sa mituiasca ca să-și rezolve treburile, altfel se tergiversează totul! Alta situație este aceea ca ești trimis sa rezolvi acte notariale la același notar și probleme cu pământurile la judecătorie la același avocat.,, Sunt recomandări…. ”

  • Creatura asta mi-a cerut spaga pe fata cand lucra la primaria Rediu pentru o autorizatie fara avize … si asta fara nici un strop de jena.

  • Dl. Primar Alexa se apuca și el de treaba? Sau o tine doar cu rafuielile politice, razbunarile și numirile pe post ale pretenașilor?
    Are pe cineva care se pregătește pentru acest post? Eventual pentru a rezolva dosarul Ecocart?
    Eheei!! Coane Fănică!!

Adauga un comentariu