Magazin

Filmul pe care parintii o sa-l INTERZICA copiilor lor – VIDEO

Publicat: 20 apr. 2015
1
Unfriended este un film horror clasic, in care toata lumea moare in moduri dureroase si murdare, dar mai are si o alta intelegere si pentru ea ar trebui sa-l vezi. Pe 17 aprilie a fost lansat in cinematografe. Unfriended se deruleaza exclusiv intr-o fereastra de Skype, intre cativa oameni care ajung sa moara in moduri destul de dureroase si explicite, cat sa cataloghezi filmul drept horror. Dar Unfriended ne mai prezinta o versiune a lumii digitale, si anume impactul actiunilor din ea asupra vietii obisnuite. Dincolo de toate beneficiile internetului si tehnologiei, mai sunt cateva minusuri imense, cum ar fi lipsa de intimitate si singuratatea online.
Unfriended spune povestea sinuciderii unei fete, dupa ce a fost filmata beata de catre cineva si acel video a ajuns online. Online ajunge si clipul cu sinuciderea ei, dar din taramul mortilor vrea razbunare si pentru asta, se pare, invata si cum sa controleze computere. Filmul se deruleaza in timpul unei conversatii pe Skype intre prietenii celei care s-a sinucis. De la ei, ea vrea sa afle cine a incarcat online videoclipul cu ea beata.
Unfriended trece prin videoclipuri porno publicate online, prin fortarea unei fete pentru a face sex, prin documentarea pe forumuri (de ce se intorc mortii ca sa-i bantuie pe cei vii) si chiar prin conversatii pe Facebook Messenger. Unul dintre momentele importante pe care le-ai putea omite este cand unul dintre personaje ii scrie altuia pe Facebook o explicatie cu privire la comportamentul sinucigasei. Scrie, sterge, sterge si rescrie. Sunt cateva secunde in care face asta, iar celeilalte persoane ii apare mesajul” is typing”… Pana la urma apare mesajul: „chestiuni familiale”. De cate ori n-ai facut asta?
 
Mai mult, tot ce vezi in Unfriended, cum am zis si la inceput, se intampla pe un ecran. Nu exista cadre mai mari decat cele pe care Skype le prezinta. Acum, tu cat de dependent si conectat esti? Poti striga pentru ajutor prin Chatroulette, poti spune tot ce vrei sa spui prin Messenger, pozele de pe Facebook si videoclipurile de pe YouTube spun totul? Totodata, Unfriended este inca un film care ne arata ca internetul nu uita. Ca horror este insa doar unul in care cativa tineri mor in conditii stupide. De asemenea, se mai numeste Offline sau Cybernatural.
Adauga un comentariu