Eveniment-Social

Filmul „Periferic”, in premiera la Iasi

Publicat: 01 apr. 2011
1

Unul dintre cele mai asteptate filme din 2011, intitulat „Periferic”, în regia lui Bogdan George Apetri, a avut premiera si la Iasi. Productia va rula in prima saptamana a acestei luni la Cinematograful Victoria. Pelicula a fost lansata, simultan, atat în cinematografe, cat si pe internet. Filmul a inaugurat proiectul WEBKINO.RO, care permite vizionarea filmelor românesti în sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelenta.
„Periferic” este unul dintre cele mai apreciate filme din Romania din anul 2010. Recent, a obtinut Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Vilnius, cel mai important eveniment de acest gen din Lituania. Trofeul i-a fost înmânat producatorului asociat al peliculei, Mihaela Popescu. Evolutia si recunoasterea sa internationala a inceput la Locarno (Elvetia), unde Ana Ularu a fost premiata pentru interpretare, si a continuat la Toronto, Namur, Varsovia, Viena, Moscova, Cairo, Cottbus, Salonic, Rotterdam si Göteborg. Pelicula a fost distinsa cu Premiul FIPRESCI, respectiv distinctia data de Federatia Internationala a Criticilor de Film. La Varsovia a obtinut patru distinctii: cel mai bun scenariu, mentiune speciala acordata actritei Ana Ularu, din partea juriului competitiei, premiul FIPRESCI si mentiunea speciala a juriului ecumenic.
La Festivalul International de Film de la Salonic, „Periferic” a fost laureat cu Trofeul Golden Alexander, distinctia pentru cea mai buna actrita, cat si cu Premiul Asociatiei Criticilor de Film din Grecia.

Adauga un comentariu