Local

Filmul romanesc „Periferic”, din aprilie in cinematografele iesene

Publicat: 25 mart. 2011
1

Unul dintre cele mai asteptate filme din 2011, intitulat „Periferic”, în regia lui Bogdan George Apetri, marcheaza o premiera în industria româneasca de cinema. Productia va rula in prima saptamana din luna aprilie si la Iasi. Ea va fi lansata, simultan, în cinematografe si pe Internet.
Astfel, pe 1 aprilie, filmul va inaugura proiectul WEBKINO.RO, care va permite vizionarea filmelor românesti în sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelenta.
Productia cinematografica „Periferic” este unul dintre cele mai apreciate filme din Romania din anul 2010. Evolutia si recunoasterea sa internationala a inceput la Locarno (Elvetia), unde Ana Ularu a fost premiata pentru interpretare, si a continuat la Toronto, Namur, Varsovia, Viena, Moscova, Cairo, Cottbus, Salonic, Rotterdam si Göteborg. Pelicula a fost distinsa cu Premiul FIPRESCI, respectiv distinctia data de Federatia Internationala a Criticilor de Film. La Varsovia a obtinut patru distinctii: cel mai bun scenariu, mentiune speciala acordata actritei Ana Ularu, din partea juriului competitiei, premiul FIPRESCI si mentiunea speciala a juriului ecumenic.
La Festivalul International de Film de la Salonic, „Periferic” a fost laureat cu Trofeul Golden Alexander, premiul pentru cea mai buna actrita, cat si cu Premiul Asociatiei Criticilor de Film din Grecia.

Adauga un comentariu