Din lumea filmului

Filmul „Sieranevada”, de Cristi Puiu, face inconjurul lumii

Publicat: 28 iun. 2016
3

Sieranevada„, cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu, are premiera in aceasta seara in cadrul Moscow International Film Festival, continuandu-si astfel periplul festivalier ce mai cuprinde opriri si in Israel, Noua Zeelanda si Australia, conform unui comunicat al casei de productie Mandragora.

 „Sieranevada” va fi prezentat de doua ori pentru publicul festivalului moscovit, odata marti seara si apoi din nou miercuri seara, la Multiplex Cinema October din capitala Rusiei. Urmatoarea oprire pentru filmul care a cucerit critica si publicul de la Cannes va fi in Israel. Pelicula a fost inclusa in competitia internationala din cadrul Jerusalem Film Festival (7-17 Iulie 2016) si va avea premiera pe 8 iulie.

Vezi si Radu Jude realizeaza un documentar dedicat colectiei

La sfarsitul lunii iulie „Sieranevada” ajunge la Auckland, productia fiind inclusa in selectia New Zealand International Film Festival (14-31 Iulie 2016). Tot la sfarsitul lunii iulie filmul va putea fi vazut in Australia, in cadrul Melbourne International Film Festival, eveniment care se va desfasura in perioada 28 iulie — 14 august 2016.

„Sieranevada”, care ii are in distributie pe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Catalina Moga si Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din Romania din 9 septembrie.

Actiunea filmului se desfasoara la trei zile de la atentatul din redactia publicatiei pariziene Charlie Hebdo si la patruzeci de zile de la moartea tatalui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani care urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata insotit de tanara lui sotie, in sanul familiei reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform asteptarilor.

Adauga un comentariu