News Flash:

Filmul urmaririi internationale a lui Mihai Necolaiciuc

20 Iunie 2009
993 Vizualizari | 1 Comentarii
Mihai Necolaiciuc
Ziarul Gardianul a intrat in posesia unor informatii care refac cronologic traseul urmariirii internationale a lui Mihai Necolaiciuc, incepand cu 24 octombrie 2005 pana in ziua de astazi. Va prezentam in continuare filmul acestor evenimente.

La 24 octombrie 2005, a fost declansata urmarirea internationala a lui Mihai Necolaiciuc, cand Biroul National Interpol a fost sesizat de Directia de Investigatii Criminale a IGP. Fostul director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate CFR, de 56 de ani, banuit la acea data ca a parasit tara nostra pentru a se sustrage urmaririi penale, declansate in mai multe dosare.
Imediat a fost anuntat Biroul Interpol Viena, dupa ce informatiile culese duceau la ipoteza ca Necolaiciuc se afla internat intr-o clinica particulara din capitala Austriei. Din nefericire, politia austriaca nu l-a putut localiza pe fugar, dar a comunicat autoritatilor romane ca Necolaiciuc fusese internat intr-adevar in acea clinica, dar inaintea decansarii urmaririi internationale.

Urmarirea internationala, revocata dupa 1 an

• Pe 18 septembrie 2006, dupa modificarea Codului de procedura penala, masura urmaririi internationale a fost revocata, pentru ca pe numele lui Mihai Necolaiciuc nu fusese emis un mandat de arestare sau de executare a vreunei pedepse cu inchisoarea.
• Dupa doua luni, la 20 noiembrie 2006, Judecatoria Sectorului 1 a emis pe numele fostului director al CFR mandatul de arestare 137, solicitand Biroului National Interpol declansarea urmaririi internationale. Potrivit informatiilor furnizate de magistrati, Necolaiciuc a realizat un mecanism complex de angajare a resurselor financiare si a activelor companiei, in raporturi comerciale nelegale si defavorabile, producand un prejudiciu de aproape 180 de milioane RON (aproximativ 52 de milioane de euro).In aprilie 2007 s-a aflat ca Necolaiciuc ar fi in SUA

• Pentru ca informatiile confirmau in continuare ca Necolaiciuc se afla in Austria, la 22 februarie 2007, imediat dupa aderarea Romaniei la UE, Biroul National Interpol a solicitat Judecatoriei Sectorului 1 emiterea unui mandat european de arestare. Pe 16 martie 2007, Directia de Investigatii Criminale a transmis Biroului National Interpol mandatul european emis la data de 1 martie 2007, care in aceeasi zi a fost comunicat tuturor statelor semnatare ale Deciziei-Cadru 2002/584/JAI din 13 iunie 2002.
• Pe 20 martie 2007, au fost comunicate catre Oficiul de Stare Civila din Viena-Wahring copiile certificatelor de nastere ale celor doi copii ai lui Necolaiciuc.
• La 16 aprilie 2007, atasatul de afaceri interne la Viena furnizeaza, prin Punctul National Focal, informatia potrivit careia Mihai Necolaiciuc s-a afla pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Imediat a fost luata legatura cu Biroul Interpol din Washington.
• La 15 mai 2007, si Biroul Interpol Viena confirma informatia potrivit careia fostul director al CFR se afla in SUA, fapt pentru care a fost transmisa o noua solicitare catre Interpol Washington.
• Pe 10 iulie 2007, Interpol Washington a efectuat o verificare operationala in baza de date ASF, mesaj care se transmite imediat de IPSG catre Biroul National Interpol care face solicitarea.
• La 12 iulie 2007, Biroul National Interpol de la Bucuretti a solicitate autoritatilor americane motivul verificarii, reamintin ca Necolaiciuc este in continuare urmarit international.
• La 3 decembrie 2007, Interpol Washington a cerut materialul de identificare (fotografii si amprente) pentru identificarea celui urmarit.
• La 5 decembrie 2007, Biroul National Interpol Bucuresti a transmis autoritatilor americane fotografia lui Mihai Necolaiciuc.Mai bine de un an, americanii nu a spus nimic

• La 17 ianuarie 2008, Directia de Investigatii Criminale a comunicat Biroului National Interpol informatia potrivit careia Mihai Necolaiciuc s-ar afla in localitatea West Palm Beach (Florida), adresa la care are un abonament telefonic de tip rezidential la operatorul Bellcouth Telecom INC. DBA Southern Bell Tel&Tel. Toate aceste informatii au fost transmise la Interpol Washington a doua zi.
• La 26 iunie si 7 iulie 2008, Biroul National Interpol a cerut un raspuns de la autoritatile americane.
• La 13 mai 2009, in baza unor informatii telefonice primite de la Directia de Investigatii Criminale, a fost formulata o noua solicitare catre Interpol Washington pentru a se preciza daca Necolaiciuc se afla sau nu pe teritoriul SUA. Nici un raspuns nu a fost dat la aceasta cerere.
• La 29 mai 2009, Secretariatul General al OIPC Interpol a lansat Operatiunea "Infra Red" menita sa intareasc cooperarea internationala intre statele membre, in cazul persoanelor urmarite international, prin eficientizarea schimbului de date si informatii operative. Ca urmare, au fost solicitate detalii de la Interpol Washington.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

necolaiciuc  | #72340
fochistule imi dai filmul? stai sa vezi cind o sa dau eu in vileag ce afacere am facut cind am vindut polstifuri de la firma ta tare din hirlau la statiile cfr din moldova ! ce dracu nasule!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014244 (s)