Software & Hardware

Final Cut Pro X, editare video de la Apple

Publicat: 15 apr. 2011

Apple va lansa în iunie Final Cut Pro X la pretul de 299 USD. Editorul video oferit de Apple va veni ca aplicatie scrisa integral pentru procesoare de 64 de biti, si va suporta si Grand Central Dispatch, tehnologia Apple care permite unui software sa adreseze dinamic mai multe core-uri de procesor. În acelasi timp, odata cu aceasta rescriere a soft-ului, dupa mai mult de 12 ani de dezvoltare, programul va putea utiliza si peste 4Gb de memorie RAM pe Mac.

Printre facilitatile nou introduse de aceasta versiune se numara: detectarea avansata a persoanelor si a scenelor, curatare automata a canalelor audio, auto-stabilizare a imaginii,  ”range-based keywording” si o facilitate care asigura operatorul ca pista audio si canalul video nu se desincronizeaza accidental.

O alta facilitate interesanta si foarte utila care merita mentionata separat este posibilitatea de a potrivi culorile între doua secvente video. În felul asta, secvente video care au fost filmate separat, chiar si în conditii de iluminare complet diferite, pot fi legate cu usurinta fara ca trecerea de la o secventa la alta sa provoace un salt nedorit în culoare.

Aplicatia va fi disponibila pentru achizitie prin intermediul Mac App Store din iunie 2011.loading...

Adauga un comentariu