News Flash:

Final de campanie pentru proiectele de vecinatate

21 Ianuarie 2008
776 Vizualizari | 0 Comentarii
• Mai sunt doar trei saptamani pana la termenul limita de depunere a proiectelor pentru Programul de Vecinatate Romania- Republica Moldova, finantat prin Phare 2006 • Peste zece milioane Euro din fonduri europene sunt disponibile pentru proiecte care au in vedere dezvoltarea economica si sociala in zona de granita

Mai sunt doar trei saptamani pana la termenul limita de depunere a proiectelor pentru Programul de Vecinatate Romania- Republica Moldova, finantat prin Phare 2006. Data limita a depunerii proiectelor este 19 februarie 2008. Peste zece milioane Euro din fondurile europene sunt disponibile pentru proiecte care au in vedere dezvoltarea economica si sociala in zona de granita. Pentru a fi eligibili, aplicantii trebuie sa fie autoritati locale sau organizatii non-guvernamentale din zona de granita si sa aiba parteneri in Republica Moldova. Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie sa prezinte propuneri in cinci domenii de activitate, respectiv protectia mediului si a naturii, managementul teritoriului si al frontierei, dezvoltarea economica locala, turism, educatie si servicii sociale.

Cel mai important criteriu pentru eligibilitatea unui astfel de proiect este impactul transfrontalier pe care il determina prin activitatile si rezultatul final al proiectului. Programul de Vecinatate sustine identificarea si selectarea de proiecte comune cu impact transfrontalier. Beneficiarii pot realiza proiecte simple, respectiv proiecte care se deruleaza pe o singura parte a granitei, dar cu un efect transfrontalier explicit si cu un beneficiu pentru ambii parteneri. Partenerii proiectului pot opta pentru proiecte complementare, in care o activitate desfasurata pe o parte a granitei este insotita de o activitate similara pe cealalta parte a granitei sau pentru proiecte integrate, in care partenerii de pe fiecare parte a granitei contribuie cu elemente diferite la realizarea aceluiasi proiect. Durata planificata a unei actiuni nu poate fi mai mica de 12 luni, iar toate activitatile aferente implementarii proiectului trebuie sa se incheie pana la 30 noiembrie 2009. Cererile de finantare si anexele care trebuie completate, respectiv bugetul, documentele justificative, pot fi gasite pe site-ul Ministerului Dezvoltarii si Lucrarilor Publice, www.mdlpl.ro, sau la Secretariatul Tehnic Comun, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi din strada Sarariei, numarul 171A. Toti cei interesati trebuie sa expedieze cererile de finantare intr-un plic sigilat prin posta recomandata, curier sau sa le inmaneze la adresa mai sus mentionata. Aplicatiile trimise prin alte mijloace sau la alta adresa vor fi respinse. Plicul exterior trebuie sa poarte numarul de referinta si numele Solicitarii de propuneri de proiecte, numele complete si adresa Solicitantului si mentiunea "A nu se deschide inainte de sedinta de deschidere".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

phare 2006 fondurile europene autoritati locale strada sarariei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022772 (s)