Sport

Final de cantonament pentru selectionata divizionara! „Turneul a fost extrem de util”

Publicat: 07 feb. 2016
1

Anghel Iordanescu a declarat dupa primul amical al tricolorilor în Turcia ca este nemultumit de modul în care FRF a organizat turneul, dar si-a schimbat total discursul la revenirea în tara a delegatiei tricolore.
Selectionerul e multumit ca a putut sa vada la lucru mai multi jucatori care pot reprezenta viitorul echipei nationale, chiar daca în acest moment o mare parte din ei au sanse mici sa prinda Campionatul European din Franta.

„Turneul a fost extrem de util. Din punctul meu de vedere, am dat sansa unor jucatori tineri, care aspira la nationala, sa joace. Prin prisma faptului ca am avut foarte multi jucatori tineri, aveam nevoie si de jucatori cu experienta. Din pacate, din lotul pe care l-am alcatuit, au lipsit 6 jucatori de la Steaua si un al 7-lea, Budescu, care s-a transferat între timp”, a declarat Iordanescu la sosirea din Antalya.

Singurul regret al lui Iordanescu ramâne în continuare faptul ca nu a putut vedea la lucru si cel putin 3 jucatori de la Steaua. Cu toate astea, selectionerul a declarat ca nu are nicio problema cu formatia campioana. Cele doua loturi au revenit cu acelasi avion din Antlaya.

„Am avut 12 jucatori sub 23 de ani, 7 jucatori din lotul de tineret, dar ma asteptam ca pe lânga cei trei jucatori de experienta pe care i-am avut în lot, ma refer la Sapunaru, Gaman si Silviu Lung, sa-i am si pe cei trei din sase de la Steaua. Ma refer la Papp, Adi Popa si Pintilii, care ar fi ajutat mult echipa. Personal, mi-as fi dorit ca toti cei 6 jucatorii de la Steaua sa fie la echipa nationala. Nu aveam de ce sa ne împacam, pentru ca nu suntem suparati”, a încheiat Iordanescu.

Nationala României va participa în luna iunie la Campionatul European din Franta. Tricolorii au fost repartizati în grupa A, alaturi de Elvetia, Albania si tara gazda, împotriva careia vor juca si meciul de deschidere.

Adauga un comentariu