Eveniment-Social

Final la examenul de Bacalaureat 2020! 5.800 de absolvenți de clasa a XII-a din Iași susțin astăzi, 25 iunie, proba la alegere a profilului și a specializării!

Publicat: 25 iun. 2020
Bacalaureat 2020. Câți candidați s-au înscris pentru susținerea ultimei probe. Doi elevi au avut temperatură peste 37,3 grade Celsius
Bacalaureat 2020

Final de Bacalaureat 2020! 5.800 de absolvenți de clasa a XII-a din Iași sunt înscriși să participe astăzi, 25 iunie, la proba la alegere a profilului și a specializării. În unitățile de învățământ se va realiza o planificare a acestei activități, cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Astăzi, 25 iunie, este final la examenul de Bacalaureat 2020! 5.800 de absolvenți de clasa a XII-a din Iași participă astăzi la proba la alegere a profilului și a specializării. Urmează ca, pe 30 iunie, să aibă loc afișarea rezultatelor, până la ora 12:00. Pe 30 iunie va avea loc depunerea eventualelor contestații, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Pe 1 iulie – depunerea eventualelor contestații, în intervalul orar 8:00 – 12:00, iar, pe 5 iulie, afișarea rezultatelor la contestații.

Bacalaureat 2020, ultima probă! Ce urmează pentru cei 5.800 de absolvenți de clasa a XII-a

Ieri, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2020. Dintre cei 5.585 de candidati înscriși (4.150 la Matematică, respectiv 1.435 la Istorie), s-au prezentat 5.386. Au absentat 199 de candidați. Niciun candidat nu a fost înregistrat cu temperatură peste 37,3°C la filtrul epidemiologic. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Premierele pe care le marchează examenul național de Bacalaureat 2020 sunt organizarea a 3 sesiuni, prin renunțarea la sesiunea specială pentru olimpici, dar adăugarea uneia pentru elevii afectați de noul coronavirus sau cu temperatură la primele examene.
O noutate o reprezintă organizarea examenului de Bacalaureat 2020 în aproape orice liceu. Anul acesta se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare și sunt absolvenți de liceu.

Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Sesiunea de vară de la Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Acesta a fost primul examen susținut în condiții de pandemie de absolvenții de liceu, care, pentru a intra în sălile de examen, au trecut prin triajul epidemiologic similar celui de la Evaluarea Națională.

Proba la alegere a profilului și a specializării va începe astăzi, 25 iunie, de la ora 9:00, dar absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între 7:30 și cel târziu ora 8:30. Accesul în examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba durează 3 ore. Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat 2020, toți cei care sunt absolvenți de clasa a XII-a au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar, pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. La examene, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. La intrarea în examenul național Bacalaureat 2020, candidații vor fi participa la un triaj epidemiologic. Nu pot intra cei care au temperatura de peste 37,3 grade Celsius.

Cum se poate promova la examenul de Bacalaureat 2020

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat 2020, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. E obligatoriu ca absolvenții de clasa a XII-a să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea. Trebuie să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

Liceenii nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe. Este interzis și cu însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
Tinerii care se prezintă la Bacalaureat 2020 sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitare stabilită de comisia de specialitate în acest scop.

 

Adauga un comentariu