News Flash:

Finantari pentru institutiile care gestioneaza fondurile structurale

26 Februarie 2008
658 Vizualizari | 0 Comentarii
• Institutiile din cadrul fiecarui minister care gestioneaza fondurile structurale vor beneficia de 212,8 milioane Euro pentru asistenta tehnica a proiectelor de finantare

Incepand de saptamana aceasta, Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 poate fi accesat de catre institutiile iesene. Programul va finanta exclusiv proiectele de asistenta tehnica depuse de institutiile care gestioneaza fonduri structurale, respectiv Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare si Plata din cadrul fiecarui minister. Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 212,8 milioane Euro. Din aceasta suma, 170,24 milioane Euro sunt alocate de Uniunea Europeana, iar 42,56 milioane Euro din surse publice. Axele prioritare si interventiile din cadrul programului vor fi cofinantate in intregime din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR). Programul va contribui la definirea unui sistem de management si de monitorizare pentru aceste fonduri si la comunicarea privind interventiile finantate. Responsabilitatea implementarii programului revine Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor Bucuresti. Rezultatele acestui program se vor reflecta in capacitatea de absorbtie si in utilizarea eficienta a fondurilor structurale.

Pe baza directiilor stabilite in programele operationale sunt elaborate proiecte care pot obtine finantare din FEDR si Fondul Social European (FSE), precum si prin Fondul de Coeziune. Prin FEDR vor fi finantate proiectele care vizeaza dezvoltarea investitiilor durabile a intreprinderilor mici si mijlocii, cercetarea si dezvoltarea tehnologica, dezvoltarea turismului, protectia mediului si investitiile in infrastructura. Programul national FSE va finanta doua programe operationale, respectiv Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), cu o alocare financiara de 3.476 milioane Euro, si Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, cu o alocare financiara de 208 milioane Euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bugetul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014151 (s)