Local

Finantele au fost la un pas de executare silita

Publicat: 03 dec. 2013
1

@ Cei care au depus bani pentru Dacia inainte de 1989 au solicitat instituirea sechestrului pe bunurile Fiscului @ Aceeasi instanta care le-a dat dreptate a decis anularea executarii silite @ Fiscul risca sa piarda o cladire, mai multe masini si o suma importanta de bani

O hotarare judecatoreasca din august 2013 a pus pe jar conducerea proaspat infiintatei Directii Generale Regionale a Finantelor Publice Iasi. Magistratii au obligat Ministerul de Finante, prin DGRFP, sa plateasca daune compensatorii unui numar de 26 de vasluieni care, inainte de 1989, au depus banii la CEC pentru cumpararea de autoturisme Dacia. Si cum decizia instantei era executorie, vasluienii au solicitat executorului judecatoresc instituirea sechestrului pe cladirile Fiscului, dar si pe alte bunuri, si scoaterea lor la vanzare. „Este vorba despre cladirea Finantelor din Vaslui, despre mai multe autoturisme ale institutiei, dar si de banii reprezentand datoria ANAF catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi”, a declarat Alin Silistra, executorul judecatoresc din acest dosar.

Dar totul s-a dovedit a fi o incercare lipsita de rezultate. Aceeasi instanta care a decis executarea silita, in urma cu doua saptamani, a hotarat anularea actiunii pana la ramanerea definitiva si irevocabila a deciziei initiale. „Nu am facut decat sa pun in aplicare si aceasta decizie. Toate actiunile mele au fost anulate”, a sustinut executorul judecatoresc. De partea cealalta, conducerea DGRFP Iasi a facut cunoscut faptul ca „in dosarul 257/2013, a fost inceputa executarea silita mobiliara si imobiliara a DGRFP Iasi, fiind intocmite acte de executare silita specifice acesteia din urma. Prin sentinta civila 3260/11.11.2013, instanta de judecata dispune suspendarea executarii silite pana la ramanerea irevocabila a acestei hotarari judecatoresti”. De partea celor care au pierdut banii de Dacie, Ioan Aionoaie, reprezentantul lor, a decis atacarea in instanta tocmai a anularii executarii silite. „Vom vedea daca instanta va admite recursul”, a precizat Alin Silistra. Desi a fost sunat in repetate randuri, Ioan Aionoaie nu a raspuns pentru prezentarea unui punct de vedere al pagubitilor. Institutia care scoate la mezat bunurile agentilor economici cu datorii la stat a scapat astfel de situatia de a avea propriile bunuri sub sechestru.
Comentarii
  • dar cei care au avut cecuri cu sume de 5000 lei ptr. cistiguri autoturisme ce pot face cu ele deorece la cec acum nici nu se uita la tine. Atunci erau bani 5000 era o suma.Nu pot oare sa ne dea contravaloare lor? deoarece ei s-au folosit de bani?

Adauga un comentariu