Titlurile zilei

Finanțele au pus pe butuci firma unui ieșean în două mișcări! Omul de afaceri avea 70 de angajați și 1 milion de euro. L-au căutat pentru 100.000 de euro

Publicat: 26 mart. 2020

Un ieșean a crezut că a dat lovitura cu firma de construcții. Într-un an a făcut aproape 1 milion de euro. Brusc, societatea s-a prăbușit, iar anul trecut a dizolvat-o. Finanțele ieșene au început urmărirea debitorului, având de recuperat aproape 100.000 de euro. „Mai mult de atât nu am ce să spun. Firma din Germania a dat faliment”, a spus Gheorghe Ciprian Stan, sugerând că problemele din firmă sunt cauzate de partenerul german.

Firma unui ieșean care mergea șnur în ultima perioadă a ajuns la fundul sacului. Din cauza datoriilor la bugetul de stat, societatea Cael Cons SRL, controlată de Gheorghe Ciprian Stan, a intrat în insolvență. Recent, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași a cerut recuperarea datoriilor, în valoare de 513.847 lei, conform tabelului definitiv al creanțelor. În cursul anului trecut, Stan a reușit să dizolve societatea ce avea ca obiect de activitate „inginerie și consultanță tehnică” și „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. În 2018, firma avea un număr de 70 de angajați și o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro. Imediat totul s-a prăbușit, după ce a înregistrat și datorii către o firmă parteneră din Germania. „Debitoarea, prin lichidator, a solicitat a fi supusă procedurii simplificate de insolvență. Astfel, așa cum rezultă din actele depuse la dosar, debitoarea are datorii scadente în cuantum de 117.200 lei către AJFP Iași și de 392.823 lei către UE – Germania și nu dispune de lichidități suficiente pentru achitarea datoriilor scadente.

Stan: „A dat faliment firma din Germania”

Contactat telefonic, Gheorghe Stan a precizat sec motivul prăbușirii.

„Mai mult de atât nu am ce să spun. Firma din Germania a dat faliment”, a precizat omul de afaceri, fără să ofere alte detalii despre falimentul societății.

Societatea a fost înființată în 2016. În primii doi ani, societatea nu a înregistrat cifră de afaceri. De fapt, a funcționat doar în 2018, ca mai apoi să intre în faliment. Acum, lichidatorul judiciar caută bunuri ce pot fi valorificate în contul creanțelor. Gheorghe Stan este absolvent la Facultății de Construcții și Instalații din Iași. Magistrații de la Tribunalul Iași au stabilit un nou termen de judecată pentru intrarea în faliment a societății Cael Cons SRL, pe data de 17 iunie. Inițial, termenul era stabilit pentru ziua de ieri, dar a fost amânat ca măsură de prevenire a infecției cu COVID-19.

Urmăresc tot

Recent, în vizorul Finanțelor a intrat și Dumitrina Croitoriu, avocat în Baroul Iași, unic asociat în societatea Tavas Grup SRL, cu sediul în comuna Ciurea. Firma de construcții a fost controlată de către inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Iași și s-au descoperit datorii importante la bugetul de stat. În aceste condiții, s-a pus sechestru pe bunurile societății și au fost scoase la vânzare, în speranța că prejudiciul va fi recuperat. Astfel, va fi organizatã o licitație pentru valorificarea mai multor bunuri. Este vorba despre un autotractor marca Volvo, evaluat la 27.225 lei. Lista este completată de un excavator cu șenile, marca JCB, achiziționat în 2016, cu un preț de pornire de 189.300 lei, aproape 40.000 euro. Deocamdată, procedurile de valorificare au fost suspendate.

Mai sunt bani de recuperat

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, la nivelul județului Iași, AJFP a înregistrat încasări de aproape 5,4 miliarde lei, adică 1,1 miliarde euro, de la persoane fizice și juridice. La nivel de regiune, media de încasări lunară a fost de 1,3 miliarde lei. Față de anul 2018, diferențele nu sunt majore. În ceea ce privește sumele suplimentare identificate în urma inspecțiilor fiscale, la nivelul județului Iași, acestea ating pragul de 175.681.277 lei, adică 37,3 milioane euro. În 2018, suma a fost mult mai mică, de aproape 110 milioane lei. Diferența este cauzată de restructurarea activității ANAF. În această perioadă, activitatea de inspecție fiscală a fost redusă.loading...

Comentarii
  • TAVAS are 15 camioane noi noutza beneratia 2017-2019 si ei ANAFul pun schestru pe un cap tractor de 20 ani care oricum nu mai era folosit….ori au luat spaga ori sunt prea prosti.

  • TAVAS are 15 camioane noi noutza beneratia 2017-2019 si ei ANAFul pun schestru pe un cap tractor de 20 ani care oricum nu mai era folosit….ori au luat spaga ori sunt prea prosti.

  • :))). Firma a fost înființata efectiv pt a lucra 1 an. Mai mult nu-l țineau aia in afara UE. Consultanta ;))). El trebuia sa și deschidă firma in Germania, nu sa plătească taxe la minimul pe economie și sa lucreze in Germania. Fix genul de țepar. Allooo Finanțele chiar atât de prosti sunteți, cât mai merg combinațiile astea ?

  • Stanete, chiar crezi ca merge la infinit ? Manevre si fușărăi asa, una dupa alta ?
    La ce scoruri ai tupeul sa ceri, mare minune ca ai ramas in piata pana acuma, cu toate spagile tale. Franta, ai ? Germania, ai ? Partener strain, ai ? Sezi bland, daca s-au pus astia pe tine o sa te lase in curu gol pana ce isi recupereaza ultimul cent. Nu se mai expun nici pilele si nici spaguitii ca sa te salveze. In rest, hai noroc si sa fii sanatos.

  • Si mie mia pus finanțîli 100.000€ pe o firma pe care nuci macar nu lucrez eu. Eu sint corect, platesc bilete la PIM, dau bani la pensionari si ei imi dau cupoanili di pensionar si platesc la toti angajațî miei carțîli di muncî șî contributiili la stat. Sunt corect si tot tre sî mai platesc

  • Daca ai mai plati si oamenii, si nu ar mai lucra la negru ai fi si mai corect! In ce calitate ai trimis un angajat sa îti ridice documente de la sediul ANAF? Mie mu-ai declarat ca este angajatul tau ca sa aflu ulterior ca nu lucreaza la tine! De ce esti mincinos si hot domnule Costel Dinte???

Adauga un comentariu