Local

Finantistii ameninta din nou cu greva generala

Publicat: 09 ian. 2000
1

•Ordonanta promisa, promulgata de executiv in luna decembrie a anului trecut, nu a fost publicata in Monitorul Oficial

Greva sindicalistilor din Directia Generala a Finantelor Publice si a Controlului Financiar de Stat (DGFPCFS), care in luna decembrie a anului trecut s-a derulat pe parcursul a doua saptamani, a avut ca principal obiectiv marirea salariilor functionarilor din finante, precum si adoptarea statutului functionarului din Ministerul de Finante. Desi greva s-a incheiat, sindicalistii primind asigurari ferme ca revendicarile vor fi rezolvate, textul Ordonantei promulgate de fostul cabinet Radu Vasile nu a fost publicat nici pana in prezent in Monitorul Oficial.

Avand in vedere aceasta situatie, la ora actuala au loc discutii intre cele doua parti, la care participa liderii Uniunii Federative a Sindicatelor din Ministerul de Finante. In ceea ce priveste situatia din teritoriu, la Iasi, salariatii Directiei Generale a Finantelor Publice si a Controlului Financiar de Stat au inceput sa dea primele semne de nerabdare, acuzand executivul ca nu isi respecta promisiunile prin blocarea aparitiei ordonantei in Monitorul Oficial. In conditiile in care majorarile salariale vor intarzia, in finantele iesene se vorbeste tot mai hotarat despre o noua greva de protest, cu mentiunea ca de data aceasta sindicalistii sunt hotarati sa mearga pana la capat, fara a mai face nici un fel de concesii.

Va reamintim ca in perioada grevei din decembrie, Trezoreria a functionat timp de cateva ore pe zi, pentru a putea fi platite doar salariile bugetarilor. Aceasta posibila greva a finantistilor s-ar adauga la miscarile de protest anuntate de sindicalistii din invatamant, precum si la deja traditionalele greve si mitinguri organizate de fosti sau actuali angajati ai SC TEPRO SA.

Adauga un comentariu