Software & Hardware

Firefox revine, Safari Mobile de neoprit – browsere in luna iulie

Publicat: 03 aug. 2012
5

NetMarketShare a actualizat ieri statisticile cotelor de piata globale pentru browserele desktop si de pe platformele mobile cu datele culese in luna iulie si acestea, chiar daca nu aduc mari surprize, reliefeaza niste tendinte interesante.

Pe platformele desktop, Firefox si-a continuat ascensiunea, ajungand acum la o cota de piata de 20,2%. Produsul Mozilla a depasit Google Chrome inca din mai, iar diferenta dintre cele doua s-a accentuat prin cresterea cotei de utilizare Firefox si scaderea rivalului Google. Internet Explorer, care a cunoscut un reviriment incepand cu luna decembrie a anului trecut, s-a plafonat si a inceput sa piarda iar din popularitate, este drept, cu un procent infim.

Pe platformele mobile, Safari este liderul incontestabil aflat intr-o crestere rapida, in timp ce browser-ul nativ al platformei Android a crescut si el, dar mult mai lent. In scadere masiva de popularitate se afla Opera Mini, subminat probabil de conexiunile de date mai rapide si mai ieftine sau ecranele mari, care fac mai putin atractiv un browser cu randare in the cloud. Dupa cum era de asteptat, Symbian pierde rapid din popularitate, acesta ajungand deja sub un procent.

Adauga un comentariu