Economic Local

Firma BMT vrea sa cumpere de la primarie mai multe terenuri. Amplasamentul este pe soseaua Iasi – Tomesti

Publicat: 24 iul. 2018
1

In cadrul sedintei ordinare de Consiliu Local, de la finalul acestei saptamani, va fi analizata solicitarea societatii OMCO Romania SRL, firma ce face parte din grupul belgian BMT, de a cumpara trei terenuri pe soseaua Iasi – Tomesti, pentru construirea unei noi fabrici. Reprezentantii firmei au facut aceeasi solicitare si anul trecut. A fost aprobata si s-a organizat o licitatie.

Insa, OMCO Romania nu s-a mai prezentat la procedura. Acum suprafetele solicitate sunt mult mai mici: 1.312 mp, 5.014 mp si 7.658 mp. Cele trei suprafete vor avea un pret de pornire de aproape 160.000 euro. Daca solicitarea va fi aprobata de Consiliu, licitatia va fi reprogramata.

"SC OMCO Romania SRL face parte din grupul de firme belgian BMT, care detine la ora actuala platforma industriala CNUD-EFCO BMT, platforma aflata in extindere. In planurile de investitii si dezvoltare ale companiei se afla construirea unei noi fabrici, parte pe amplasamentul solicitat, parte deja achizitionata. Grupul de firme CNUD-EFCO BMT are in proprietate langa terenul solicitat pentru cumparare suprafata de 45.277 metri patrati, pe care este construita o hala industriala edificata in 2014, cu o suprafata de 11.366 metri patrati", se arata in proiectul de hotarare.

OMCO Romania SRL are ca obiect de activitate "Fabricarea altor masini si utilaje de utilizarea generala". In 2016, cifra de afaceri a fost de peste 100 milioane lei, cu un profit de 2,8 milioane lei si un numar de 440 de angajati. In actionariatul companiei apar Darko Ranogajec, din Croatia, Barrie Andrew Baston, din Marea Britanie, Jean Cristophe Marie Seynaeve si Willy Wilfried de Four, ambii din Belgia.

 

Adauga un comentariu