News Flash:

Firma de repartitoare Techem dispare din Iasi

13 Martie 2008
11168 Vizualizari | 7 Comentarii
Irina Ignat directorul sucursalei iesene a firmei Techem Energy
• Firma de repartitoare SC Techem Energy SRL este la un pas de a fi inchisa dupa ce a fost amendata din nou de inspectorii de la Protectia Consumatorului • De la inceputul anului, societatea comerciala a primit trei amenzi, in valoare totala de 12.000 lei

Firma de repartitoare SC Techem Energy SRL este la un pas de a fi inchisa dupa ce a fost amendata din nou, adica pentru a treia oara anul acesta, de inspectorii de la Protectia Consumatorului. Dupa cum sustin reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Iasi, sanctiunea a fost aplicata pentru ca firma nu a aplicat coeficientul de amplasare atunci cand a calculat consumul energiei termice unui iesean. Acesta a reclamat ca in lunile octombrie, noiembrie si decembrie 2007 si ianuarie 2008, reprezentantii Techem Energy nu i-au calculat corect consumul de energie termica. In urma verificarilor facute, inspectorii de la Protectia Consumatorului au sanctionat firma de repartitoare cu o amenda in valoare de 4.000 lei. De asemenea, societatea comerciala a fost obligata sa restituie reclamantului contravaloarea prejudiciului creat.

Este a treia amenda aplicata firmei de repartitoare de catre inspectorii de la OJPC Iasi de la inceputul anului. Mai mult, prefectul Marius Bodea a declarat recent ca firma de repartitoare Techem Energy Service SRL urmeaza sa fie inchisa din cauza numeroaselor abateri savarsite in legatura cu modul de intocmire a facturilor de agent termic. Prefectul a precizat ca firma Techem se regaseste in lista celor care nu au avizul societatii de termoficare CET Iasi SA. Acesta a adaugat ca firma nici macar nu a solicitat de la autoritatea competenta, adica Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare (ANRSC), avizul de functionare. Dupa cum sustinea Marius Bodea, firma se face vinovata si de faptul ca a ales solutii tehnice eronate atunci cand a trecut la montarea unor repartitoare in apartamente. In conformitate cu legislatia in vigoare, firmele de repartitoare au obligatia sa solicite avizul furnizorului de energie termica pentru solutia propusa pentru fiecare scara de bloc sau imobil in parte la care se monteaza repartitoare. Contactata de reporterii ZIUA de Iasi, Irina Ignat, directorul sucursalei iesene a firmei Techem Energy, nu a fost de gasit pentru a-si exprima punctul de vedere referitor la sanctiunea aplicata de Protectia Consumatorului. De precizat ca firma Techem opereaza cu ajutorul repartitoarelor montate anterior de Zenner.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

amendata protectia consumatorului zenner
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

Viorica  | #31586
Si cei care au repartitoare instalate de aceasta firma ce or sa faca? Nici macar nu si-au amortizat suma investita in repartitoare. Cand Asociatile au decis sa lucreze cu firma respectiva nu cunosteau faptul ca lipsea avizul CET-ului sau avizul de functionare? Sau membrii din conducerea asociatiilor "au omis " aceste lucruri? Toata lumea se leaga de firma, dar cum au ajuns acele repartitoare in casele oamenilor nu intereseaza pe nimeni?
ovidiu  | #31587
Si atunci cine va prelua citirea repartitoarelor de la firma Techem?
vali  | #31588
foarte bine .Sa dispara si celelalte
dezinformare  | #31589
dezinformare sau rea intentie?: "Acesta a adaugat ca firma nici macar nu a solicitat de la autoritatea competenta, adica Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare (ANRSC), avizul de functionare. Dupa cum sustinea Marius Bodea, firma se face vinovata si de faptul ca a ales solutii tehnice eronate atunci cand a trecut la montarea unor repartitoare in apartamente."

Inainte de a publica asa ceva ar fi bine sa va informati. Nu exista nici o firma de repartitoare care sa presteze servicii de repartizare pe baza repartitoarelor de costuri si care sa nu detina autorizatii ANRSC. Rog cunoscatorii sa nu se lase dezinformati si sa consulte pagina ANRSC cu firmele care au autorizatii in acest sens.
pt ovidiu  | #31590
Nu vor fi preluate de nimeni.Repartitia costurilor se va face de catre asociatia de proprietari in functie de suprafata utila (adica "in pausal") ca mai inainte. Ori se da astfel posibilitatea firmei de repartitoare de a nu mai "regulariza" enormitatile puse anterior la plata , cei cu costuri imense considerindu-se " papalaii de servici".
Barleanu A  | #31591
Cind se va intimpla si cu firma ISTA (fost FGH) care la fel calculeaza aiurea si ne incarca la plata.Mai bine s-ar desfiinta aceste firme.
SC Techem Energy SRL = PUNGASIE  | #31592
Sunt din Bucuresti si locuiesc intr-un bloc in care SC Techem Energy SRL a montat repartitoare si efectueaza citirea si repartizarea costurilor energiei termice. Pot sa va spun ca aceasta societate este extrem de neserioasa si foloseste urmatoarea metoda:
1. Cointereseaza reprezentantii asociatiilor sa convinga proprietarii pentru a-si monta repartitoare.
2. Repartitoarele sunt montate fara a se tine cont de normele ANRSC, argumentand ca procedurile cerute de normele respective sunt foarte costisitoare si ineficiente.
3. Odata montate repartitoare la 80% din apartamente, reprezentantii asociatiilor incheie contracte/conventii de citire si calcul tot fara a tine cont de normele ANRSC si fara a aduce la cunostinta locatarilor acest lucru.
4. Pentru a evita nemultumirea majoritatii sunt convenite modalitati de calcul si repartizare care sa defavorizeze proprietarii fara repartitoare. Astfel, celor care au repartitoare si sunt nemultumiti de costul piperat al statului in frig, li se arata "pisica" facturilor enorme ale celor fara repartitoare.
5. Daca cei fara repartitoare isi dau seama de hotie si vor sa-si monteze la randul lor, Techem Energy SRL le refuza cererea invocand diverse motive. De ce? Pentru ca la modul cum monteaza si calculeaza acesta firma, daca toate apartamentele ar avea repartitoare, hotia ar iesi la iveala in mod flagrant.
Deoarece nu are personal suficient si calificat(pt. ca acesta trebuie platit ca atare si le diminueaza profitul) aceasta firma evita sa faca echilibrarea hidraulica si astfel consumul nu se diminueaza conform inchiderii robinetilor termostatati. Tot din lipsa specialistilor, aceasta firma nu face corect calculul factorilor de corectie. Toate aceste aspecte duc la un consum inutil, o repartizare incorecta si, implicit, costuri aberante.
Pentru modul ABSURD in care se face repartizarea costurilor am sa va dau ca exemplu urmatoarea situatie: In blocul meu exista patru coloane verticale in spatiile comune(holuri). Acestea insumeaza aprox. 50 de calorifere a cate opt elementi. O garsoniera are doua calorifere, cu patru si opt elementi. Sa presupunem ca toti proprietarii au repartitoare si numai unul si-a descis robinetii caloriferelor. Rezulta ca partile comune au consumat prin 50x8=400elementi, iar proprietarul prin 4+8=12elementi. Conform metodei de repartizare, factura emisa de RADET se imparte in 10% pt. partile comune si 90% pt. partile individuale. Adica din totalul acesteia proprietarul va plati 90%, restul de 10% fiind impartit TUTUROR proprietarilor. Este strigator la cer! - ...si lumea inca isi monteaza repartitoare.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016345 (s)