Local

Firma de top din Iasi, castigatoare intr-un litigiu cu un angajat! Muncitorul a cerut daune morale de la sefi pentru ca nu a venit Mos Craciun si la el!

Publicat: 04 oct. 2019
1

@ Angajatul a sustinut in fata judecatorilor ca sefii sai l-au taiat de pe lista angajatilor care ar fi trebuit sa ia o prima de Craciun

Unul dintre angajatii SC Salubris SA Iasi, firma care gestioneaza serviciile de salubritate, a pierdut procesul intentat sefilor sai. Astfel, magistratii din cadrul Curtii de Apel Iasi au respins apelul soferului. "Instanta respinge ca nefondat apelul declarat de reclamantul Cioclu Vasile împotriva sentintei civile din data de 11 decembrie 2018, pronuntata de Tribunalul Iasi, sentinta pe care o pastreaza. Definitiva", au mentionat judecatorii ieseni.

Vasile Cioclu a fost angajat in anul 2003 in cadrul Salubris SA, lucrand ca sofer. Din cauza ca nu s-a prea inteles bine cu sefii, la el nu a mai venit Mos Craciun. Conform acestuia, sefii l-au taiat de pe lista angajatilor care ar fi trebuit sa ia o prima de Craciun, respectiv 750 de lei, suma de care unii angajati au beneficiat. Soferul a afirmat in instanta ca nu a deranjat pe nimeni, ca si-a vazut de treaba lui, dar ca a fost taiat de pe lista cu primele de Craciun pentru ca si-ar fi chemat sefii in judecata intr-un alt dosar, pentru ca fusese dat afara. El a dat din nou in judecata societatea, afirmand ca ar fi fost discriminat si ca sefii sai ar fi fost subiectivi cand au dat primele. In acest proces a fost chemat si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).
Asadar, Cioclu a cerut acordarea primei de 750 de lei si daune morale de 30.000 de lei.

Nemultumirile angajatului au pornit din iarna 2017/2018. Reclamantul a afirmat in fata instantei ca toti soferii din cadrul SC Salubris SA au luat premiul de 750 de lei acordat in perioada Craciunului, numai el nu l-a primit.

"Prin refuzul SC Salubris SA de a-mi achita suma de 750 de lei net, cu titlu de premiu acordat fiecarui sofer în preajma sarbatorilor de Craciun, am fost discriminat în raport cu ceilalti salariati si, mai mult, nu au fost respectate clauzele Contractului colectiv de munca si ale Regulamentului intern. Pe 21 decembrie 2017, SC Salubris SA a acordat fiecarui sofer de la aceasta societate suma de 750 de lei net cu titlu de premiu, eu fiind singurul salariat din societate care nu a primit nicio suma de bani. Ma consider discriminat în raport cu ceilalti salariati ai societatii pentru faptul ca nu exista nicio prevedere în baza careia Salubris sa nu-mi fi acordat o suma de bani cu titlu de premiu. Motivul pentru care nu mi-a fost acordat premiul este legat de reintegrarea mea, dispusa printr-o hotarâre data în solutionarea unei contestatii la concediere", a explicat Vasile Cioclu.

Babatul a adaugat ca a fost dat afara si s-a intors pe 3 aprilie 2015, dupa o sentinta si ca, de atunci, i-ar fi fost incalcat dreptul la egalitate de sanse si ca era prezentat tot timpul ca un exemplu negativ in cadrul firmei. De cealalta parte, reprezentantii Salubris SA sustin ca premiile nu au fost acordate tuturor angajatilor, ci numai celor cu merite deosebite, pe baza rezultatelor obtinute.

Vezi si: IACA SE POATE! Tensiune maxima intre salariatii unei firme de top din Iasi! Un angajat cere daune morale de la sefii lui pentru ca la el n-a venit Mos Craciun!

"Premiile nu li se acorda tuturor salariatilor de catre angajator si nici în mod egal. Sunt acordate drept stimulente sau recompense pentru munca depusa de salariat si pentru rezultatele obtinute, neconstituind o obligatie a angajatorului fata de angajat. În ceea ce-l priveste pe reclamant, acesta nu a fost propus de catre seful ierarhic pentru acordarea premiului de merit, având în vedere comportamentul general al acestuia. Mai exact, reclamantul nu îsi asuma responsabilitatea în ce priveste relatiile cu ceilalti salariati. Din afirmatiile sefului de sectie si ale sefului de coloana auto, rezulta ca reclamantul este cunoscut ca o persoana conflictuala", au precizat sefii Salubris in fata magistratilor. In urma cu cateva luni, Tribunalul Iasi a respins, la fond, actiunea formulata de angajat.

Adauga un comentariu