Local

Firma Iasicon, implicata intr-un smen de peste 100 miliarde lei

Publicat: 10 apr. 2011
1

@ Modernizarea unui drum din apropierea municipiului Iasi va mai avea de asteptat, dupa ce firma condusa de Titel Sinescu a castigat in mod suspect licitatia @ Firmele declarate necastigatoare au formulat contestatie @ Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice sustine ca Iasicon SA nu trebuia sa castige licitatia, pentru ca nu a respectat termenul de proiectare prevazut in caietul de sarcini

Licitatia pentru modernizarea unui drum si construirea unui centru de tip after-school pare sa se fi transformat intr-un adevarat fiasco. Chiar daca nu a respectat prevederile din caietul de sarcini, firma Iasicon SA, condusa de Titel Sinescu, a reusit sa castige procedura pentru suma de 115 miliarde lei vechi. Este una dintre cele mai importante licitatii adjudecate in judet, in ultima perioada. In aceste vremuri grele pentru primariile rurale, este o suma extraodinar de mare. Au fost alocati acesti bani in speranta modernizarii drumului Ciurea – Piciorul Lupului – Slobozia si pentru construirea unui centru destinat copiilor care vor sa invete dupa terminarea orelor de la scoala.
In cadrul proiectului, pentru care a fost aprobata si finantarea, ar fi trebuit sa fie asfaltati 23 kilometri de sosea. Avand in vedere ca licitatia organizata pe 28 decembrie 2010 ar fi fost castigata in mod suspect de Iasicon SA, demararea lucrarilor a fost amanata din cauza contestatiilor facute de celelalte firme participante. Se poate ajunge chiar la refacerea licitatiei. Alaturi de Iasicon SA, la procedura au participat Tehnic Assist SRL Botosani si Ted Construct SRL. Cea mai buna oferta financiara a fost facuta de Tehnic Assist SRL Botosani.

Cum s-a desfasurat licitatia

Pentru executarea lucrarii a oferit un pret de 105 miliarde lei vechi si un termen de executie de doar sase luni. Era de departe cea mai buna oferta, dar firma a fost respinsa pentru ca nu a respectat caietul de sarcini intocmit de specialisti. A incalcat prevederea care sustinea ca termenul minim de proiectare sa fie de 30 zile. „Perioada minima acceptata pentru servicii de proiectare este de 30 de zile de la semnarea contractului”, se sustine in caietul de sarcini.
Toata cheia licitatiei se invarte in jurul acestei prevederi din caietul de sarcini. Dupa ce firma botosaneana a fost respinsa din start, au mai ramas in cursa Iasicon si Ted Construct. Iasicon a trecut 15 zile la perioada de proiectare. „Membrii comisiei erau obligati sa dea un punctaj mai mic firmei Iasicon, pentru ca nu a respectat perioada de proiectare prevazuta de caietul de sarcini. Nici nu m-am asteptat la o asa golanie pe fata. Toata lumea trebuia sa respecte caietul de sarcini, insa firma Iasicon a castigat, chiar daca s-a abatut de la aceasta prevedere deosebit de importanta”, a precizat Cornel Branza, administratorul Ted Construct SRL.
Acesta a facut contestatie la Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor, insa nu a avut castig de cauza, urmand ca instanta de judecata sa decida. Dosarul a ajuns pe masa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, magistrati de la care toate partile implicate asteapta o decizie corecta.
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a sustinut ca licitatia nu putea fi castigata de Iasicon pentru ca nu a respectat termenul de 30 zile privind elaborarea proiectului tehnic.

Comentarii
  • Principalul vinovat e primarul de la Ciurea …. ca el il tine in spate pe hotii astia…adica : Sinescu e cumatrul patronului de la HUGE …. A participat la licitatie pt HUGE… avand in vedere ca cei din urma construiesc si sediul nou al Primariei Ciurea…Iar patronul de la Huge a dat o spaga babana PRIMARULUI CIUREA ca e si el tot PSD-ist …

  • MAGARUL ASTA DE BRANZA A CONSTRUIT SI EL VREO 10 CASE SI E MARE CONSTRUCTOR EU STIU CA SA PARTICIPI LA O ASTFEL DE LICITATIE UNA DIN CONDITII ESTE SA AI LUCRARI SIMILARE!!!!!!!!!! UNDE A CONSTRUIT ASTA DRUMURI SI ASFALTATE.MARE MAGAR NENA BRANZA SICTIR NU MAI BAGA BETE IN ROATE NU VREAU DIN CAUZA UNUI PROST CA TINE SA MAI MERG PRIN GLOD MANCATE-AR CANCERUL

Adauga un comentariu