News Flash:

Firma Zenner umfla ilegal facturile pentru caldura

7 Noiembrie 2006
5103 Vizualizari | 3 Comentarii
• Locatarii blocului Z7 din cartierul iesean Dimitrie Cantemir sustin ca sunt nedreptatiti de firma SC Contor Zenner SA, care calculeaza eronat facturile pentru caldura • Locatarii care beneficiaza de caldura emanata numai de tevi, dar au repartitoarele inchise, nu platesc agent termic • Locatarii care au repartitoarele deschise platesc si caldura de care beneficiaza vecinii cu repartitoarele inchise • "Consider ca nu este legal sa calculezi pierderile numai la cei care au repartitoarele deschise", a spus Afrodita Butnaru, director SC Elsaco Computers SRL


Jumatate dintre locatarii blocului Z7 din cartierul iesean Dimitrie Cantemir care au montate repartitoare pentru caldura sunt nemultumiti de serviciile societatii comerciale Contor Zenner SA, firma care se ocupa de montarea si citirea repartitoarelor de costuri, folosite pentru masurarea consumului de energie termica. In frunte cu presedintele Asociatiei de Proprietari Z7, locatarii sustin ca societatea comerciala care se ocupa de montarea si citirea repartitoarelor comite un abuz, deoarece nu sunt distribuite corect costurile cu caldura emanata de tevi pana la intrarea in calorifer. De precizat ca repartitoarele masoara numai caldura radiata de calorifere. Oamenii sustin ca cei care au repartitoarele inchise nu sunt trecuti la plata caldurii emanate de tevi deti camerele pe care le detin se incalzesc astfel cu cel putin cateva grade Celsius. In acest fel, locatarii care au repartitoarele deschise platesc si caldura de care beneficiaza cei cu repartitoarele inchise. "Consider ca SC Contor Zenner SA comite un abuz, deoarece nu calculeaza caldura care trece prin tevi pana la intrarea in calorifer, iar pierderile le calculeaza tot locatarilor care au repartitoarele deschise. In primele trei luni ale anului 2006, persoanele care au avut repartitoarele inchise nu au avut nimic de plata pentru agentul termic. Noi am decis sa trecem la CET Iasi SA si sa renuntam la serviciile SC Contor Zenner SA. Persoanele care isi tin repartitoarele inchise nu doresc acest lucru, deoarece le convine, pentru ca se incalzesc de la tevile din casa fara sa plateasca nimic", a declarat nervos Ioan Cazan, presedintele Asociatiei de Proprietari Z7.

Directorul Uzinei de Furnizare a Energiei Termice Iasi (UFET), Constantin Ciofu, sustine ca ceea ce se petrece la blocul Z7 nu este legal pentru ca unitatea care se ocupa de montarea si citirea repartitoarelor pentru caldura trebuie sa imparta cheltuielile cu agentul termic corect in sensul ca trebuie pusi la plata si cei cu repartitoarele inchise. "Astazi mi-am inchis robinetul de la caloriferul din birou pentru a va demonstra ca se poate sta destul de comod chiar daca ai inchis repartitorul de la calorifer, incalzindu-te numai de la tevile care trec prin camera. La fel procedeaza si o parte dintre locatarii blocului Z7, dar acestora nu li se calculeaza caldura pe care o emana tevile care trec prin casa. Vom incerca sa clarificam ceea ce se petrece acolo", a precizat Constantin Ciofu, director UFET.
Reprezentantul societatii comerciale care a montat repartitoarele spune ca modul de calcul este corect si ca nu comite nici un abuz. "In cazul imobilului Z7, repartizarea cheltuielilor de incalzire este facuta corect. Nu exista apartament care sa nu plateasca cota fixa", a precizat Ciprian Ciobanu, reprezentantul firmei. Reprezentantii celorlalte societati comerciale din Iasi care se ocupa de montarea si citirea repartitoarelor de caldura sustin ca, intr-adevar, ceea ce se petrece la blocul Z7 nu este corect din punct de vedere legal. "Si noi ne ocupam de montarea si citirea repartitoarelor, dar calculam pierderile la toate familiile dintr-o scara, indiferent daca au sau nu repartitoarele inchise. Consider ca nu este legal sa calculezi pierderile numai la cei care au repartitoarele deschise. Noi beneficiem de un program Phare si nu dorim sa ne inselam clientii", a spus Afrodita Butnaru, director SC Elsaco Computers SRL.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Anonim  | #1613
Ma alatur cu trup si suflet opiniei exprimate in acest articol atat de catre cei nemultumiti de serviciile SC Contor Zenner cat si opiniei d-lui director Ciofu; nemultumirea este, cred eu, generala, si persista mai ales de iarna trecuta (daca intre timp SC Contor Z. nu plateste pe cineva ca sa scrie de ei si de bine), cand asociatiile au dat navala la repartitoare pentru ca asa prevede o lege facuta pe baza de spaga, special ca sa lege asociatiile de acesti "prestatori" pentru care nu este important atat montajul repartitoareleor, cat contractul pentru prestarea serviciului de citire, in anumite cazuri, pentru fraieri, pe cate 10 ani!! In fond, un "soft" facut in Excel, la indemana oricui, daca sunt introduse cateva date de baza! O lege facuta, asa cum am zis, pe baza de spaga si care, tocmai datorita spagilor date, a uitat de principiul concurentei, si ne obliga sa stam legati latifundiar de un operator incompetent si dispretuitor...
Anonim  | #1614
Eu locuiesc intr-un bloc in care sunt montate repartitoare zenner si nu sunt probleme.Cind s-a facut contractul de prestari servicii s-a intrunit adunarea generala si s-au stabilit foarte strict termenii contractului,adica:s-a stabilit de comun acord o cota de pierderi(tevile din subsol,caloriferele si tevile depe casa scarilor),care se imparte proportional cu cota parte indiviza,apartamentele care au camere pe coltul blocului orientate la nord au o reducere de 5%din consumul de pe repartitorul respectiv...si alte prevederi de genul asta .Toata lumea e multumita ,nu exista comentarii.Si inca ceva .. contractul e pe 1AN cu clauza de prelungire.
Anonim  | #1615
Eu locuiesc intr-un bloc in care sunt montate repartitoare zenner si nu sunt probleme.Cind s-a facut contractul de prestari servicii s-a intrunit adunarea generala si s-au stabilit foarte strict termenii contractului,adica:s-a stabilit de comun acord o cota de pierderi(tevile din subsol,caloriferele si tevile depe casa scarilor),care se imparte proportional cu cota parte indiviza,apartamentele care au camere pe coltul blocului orientate la nord au o reducere de 5%din consumul de pe repartitorul respectiv...si alte prevederi de genul asta .Toata lumea e multumita ,nu exista comentarii.Si inca ceva .. contractul e pe 1AN cu clauza de prelungire.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016193 (s)