News Flash:

Firmele care comanda lucrari vor fi amendate

28 Septembrie 2009
1327 Vizualizari | 2 Comentarii
Firmele care comanda lucrari vor fi amendate
• Firmele care executa lucrari pe domeniul public au obligatia de a executa reparatii in termen de 3 zile, fata de 7 zile, cat reglementa vechea hotarare • "Nu va fi pedepsit cine lucreaza, ci si cine a facut comanda. Ideea este ca beneficiarul sa poata fi amendat deoarece are obligatia de a urmari lucrarea", a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei • Vor fi amendati si beneficiarii lucrarilor, nu numai executantii Municipalitatea a propus modificarea a doua hotarari de Consiliu Local in vederea responsabilizarii firmelor care executa lucrari edilitare pe domeniu public. Sunt vizate HCL nr. 172 / 2002, privind gospodarirea si mentinerea curateniei in municipiul Iasi, si HCL 133 / 2002, privind modificarea regulamentului de refacere a domeniului public al municipiului Iasi afectat de retelele tehnico - edilitare subterane. Paragraful "Obligatia de a reface carosabilul in 5 zile, in caz contrar Primaria Municipiului Iasi va reface lucrarea pe cheltuiala beneficiarului, care va deveni rau platnic - debitor la bugetul local" va fi completat si va avea urmatorul continut: "Obligatia de a reface carosabilul in 5 zile, in caz contrar Primaria Municipiului Iasi va reface lucrarea pe cheltuiala beneficiarului, care va deveni rau platnic - debitor la bugetul local. Obligatia cade in sarcina administratorului retelei de utilitati, inclusiv in situatia in care interventia la retelele ingropate s-a facut de catre o persoana fizica sau juridica delegata de catre detinatorul de utilitati, ori in situatia in care refacerea domeniului public afectat s-a contractat cu o firma specializata". Mai mult, va fi modificat si urmatorul paragraf: "Nepredarea amplasamentului la parametri initiali catre Primaria Municipiului Iasi de catre societatile comerciale si alte unitati de constructie care executa lucrari de constructii in trama stradala in termen de 7 zile lucratoare de la terminarea acestora". Acesta va fi modificat in "Nepredarea amplasamentului la parametri initiali catre Primaria Municipiului Iasi de catre societatile comerciale care executa lucrari de constructii in trama stradala in termen de 3 zile lucratoare de la expirarea termenului inscris in graficul de executie". Astfel, edilii vor impune societatilor comerciale care executa lucrari pe domeniul public o serie de reguli mult mai stricte. "Modificarile se refera la timpul de executie a reparatiilor. Totodata, nu va fi pedepsit cine lucreaza, ci si cine a facut comanda. Ideea este ca beneficiarul sa poata fi amendat deoarece are obligatia de a urmari lucrarea. Va deveni raspunzator si beneficiarul", a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei. Nerespectarea regulamentului impus de primariei poate duce la sanctiuni ce variaza intre 1500 si 2500 lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

seniorul  | #81949
Ahaaa ! De cand din 2100?
gelu  | #81950
Ce 7 zile? In Strada de Nord,au facut o firma din Vaslui anul trecut o lucrare de canalizare si asa a ramas strada cu un sant dintr-un capat la altul al strazii. Pe asti cine trebuia sa-i urmareasca? Au asfaltat tot de jur imprejur anul asta ,dar aici nici nu au vrut sa auda de asa ceva,au spus ca nu e treaba lor. S-a facut si un demers la primarie dar fara rezultat.Pentru ce platim taxe si impozite la Primarie?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2907 (s) | 24 queries | Mysql time :0.179196 (s)