Local

Firmele de telefonie mobila si fixa, in topul reclamatiilor facute de ieseni

Publicat: 22 oct. 2014

@ Sute de sesizari au fost depuse in acest an impotriva acestor societati @ Orange, Vodafone si Romtelecom au intrat in vizorul autoritatilor in acest an @ In urma verificarilor, au fost aplicate amenzi in valoare de 30.000 de lei

Tot mai multi clienti din Iasi sunt nemultumiti de operatorii de telefonie mobila si fixa. Acestia au depus sute de sesizari in acest an, nemultumiti de serviciile oferite de catre operatorii economici. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi a fost asaltat in acest an de iesenii nemultumiti si au depus peste 200 de sesizari. Acestia au sesizat autoritatile in momentul in care au constatat ca reprezentantii acestor societati refuza rezilierea contractelor de furnizare a serviciilor, nu functioneaza internetul sau sunt pacaliti cu diverse oferte pentru a ramane clientii acestor firme in continuare. In urma verificarilor efectuate de catre specialisti, au fost aplicate amenzi in valoare de 30.000 de lei.

O sanctiune contraventionala in valoare de 15.000 de lei a fost aplicata unui operator de telefonie mobila pentru ca a incercat sa pacaleasca clientii. Printre firmele reclamate de catre ieseni sunt Orange, Vodafone, RCS-RDS si Romtelecom. De cele mai multe ori, iesenii au depus reclamatii la CJPC Iasi pentru ca si-au dat seama ca in contractele semnate nu sunt specificate anumite servicii si nu mai sunt in aria de acoperire a firmei cu care a incheiat contractul.

Cei mai multi dintre clienti, atunci cand opteaza pentru un nou abonament la o companie de telefonie mobila, se uita la cat de profitabila este promotia, cauta telefoane cat mai bune la un pret cat mai mic, iar cand este vorba de semnat contractul, prea putini il citesc in totalitate. Tocmai din acest motiv, comisarii din cadrul CJPC Iasi in unele cazuri nu pot aplica niciun fel de sanctiune. Conducerea CJPC Iasi avertizeaza consumatorii ca, odata semnat un astfel de contract, este greu pentru comisari sa solutioneze o reclamatie deoarece contractele au clauze contractuale solide.

Citeste si: Feriti-va de ei! Flanco, Altex, Orange sau Romtelecom, in topul firmelor sanctionate in 2014loading...

Adauga un comentariu