Eveniment-Social

Firmele din Iasi vor depune bilanturile contabile pana pe 31 martie 2002

Publicat: 15 ian. 2002
1

•Sanctiunile pentru cei care nu se incadreaza in acest termen sunt cuprinse intre patru si cincizeci milioane de lei

In cursul acestui an, majoritatea agentilor economici ieseni vor avea obligativitatea de a depune bilanturile contabile aferente sfarsitului anului 2001 pana pe 31 martie. In cursul anului anterior, firmele iesene au mai avut la dispozitie o jumatate de luna pentru a-si pune la punct bilanturile contabile, deoarece data limita pana la care acestea trebuiau depuse la Directia de Finante a fost 15 aprilie. Exceptie de la aceasta data fac microintreprinderile si persoanele cu scop lucrativ, care vor trebui sa depuna bilanturile contabile pana la 1 martie. De asemenea, societatile care nu au desfasurat activitate niciodata, din momentul in care au fost constituite si pana la sfarsitul anului, au obligatia de a depune la Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Iasi o declaratie pana la inceputul lunii martie.

In ceea ce priveste firmele la care se aplica Reglementarile contabile armonizate cu Directiile Comunitatii Economice Europene si cu standardele internationale de contabilitate, acestea vor avea obligatia in cursul acestui an de a depune raportarile contabile de sfarsit de an pana la sfarsitul lunii aprilie. Societatile iesene la care se aplica contabilitatea de tip anglo-saxon sunt Antibiotice, Aurora TarguFrumos, Nicolina, Constructii Feroviare Moldova si Fortus.

Acestea ar trebui sa fi avut la sfarsitul anului 2001 o cifra de afaceri de peste noua milioane de euro, active estimate la cel putin patru milioane de euro si in jur de 200 de salariati. „Formularele de raportare vor putea fi luate de catre firmele iesene de la administratiile financiare orasenesti, municipale si teritoriale, dupa data de 10 februarie”, a declarat purtatoarea de cuvant a DGFP a judetului Iasi, Maria Taran. De altfel, din acest an si sumele cu care vor fi sanctionate firmele care nu intocmesc si nu auditeaza bilanturile contabile vor fi cu mult mai mari decat cele din anii anteriori. Acestea sunt cuprinse intre patru si cincizeci de milioane de lei.

Adauga un comentariu